IŞİD piyasaları vurdu

IŞİD piyasaları vurdu
Gelişmekte olan piyasalardaki olumsuz hava ve Musul'daki gelişmelerin yarattığı risklerin artırmasıyla borsa terse döndü. Türk Lirası, dolar karşısında sert düştü.

TL benzer para birimleri arasında en fazla değer kaybeden olurken, dolar/TL 2,10 seviyesini aştı. Dolar 2,1014'e kadar yükseldi.

BORSA TERSE DÖNDÜ

Doların yanı sıra Borsa İstanbul'da (BİST) da sert satışların yaşandığı görülüyor.

Güne artıda başlayan BİST, olumsuz havanın etkisiyle sert satışlar gördü ve yüzde 3'e yakın kayıplar yaşıyor.

Endeks, şu dakikalarda 2300 puan düşüşle 79.350 seviyelerinde hareket ediyor.

FAİZ DE YÜKSELDİ

Kurların yanı sıra, ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki yüksek seyrin de etkisiyle faiz piyasasında da yukarı hareket görülüyor.

Gösterge tahvilin bileşik faizi 8.33 seviyelerine kadar fırladı.

IRAK KARIŞTI

Radikal İslamcı militanlar dün Irak'ın ikinci büyük kenti olan Musul'u ele geçirirken, bugün de petrol rafinerisinin bulunduğu Baiji kentine girdi.

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Musul kentini radikal İslamcı militanlardan geri almak için Bağdat hükümetinin Bölgesel Kürt Yönetimi silahlı güçleriyle işbirliği yapacağını söyledi.

GELİŞMEKTE OLAN PİYASALAR BOZULUYOR

Bir bankanın döviz işlemcisi, "Güney Afrika Randı öncülüğünde bu Sabah gelişmekte olan piyasalarda bozulmaya paralel TL'de de değer kaybı vardı. Ancak Musul'daki gelişmelerin baskısı hissedilmeye başladı ve TL benzer para birimleri arasında en kötü performansı gösteriyor. Ayrıca ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki yükseliş de etkili" dedi.