IŞİD Rakka’yı boşaltıyor

IŞİD Rakka’yı boşaltıyor

Suriyeli aktivistlerin bildirdiğine göre Fırat Nehri üzerindeki Tabka Barajı’nın çökeceği uyarılarının ardından terör örgütü IŞİD’in fiili başkentleri Rakka’yı tahliye talimatı verdiği belirtiliyor.

AP haber ajansında yer alan habere göre siviiler kenti toplu bir şekilde sessizce terk ediyor.  Yetkililer ABD önderliğindeki koalisyon güçlerinin saldırıları nedeniyle barajın zayıfladığını ve çökebileceğini belirtiyor. Barajın  arkasında  su seviyesinin gittkçe yükseldiği belirtiliyor.

İngiltere merkezli İnsan Hakları Gözlemevi, barajın hizmet dışı olduğunu da bildiriyor.

Çoğunluğunu terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı olan YPG’nin kolu SDG'nin (Suriye Demoktarik Güçleri) oluşturduğu ABD destekli koalisyon güçleri Rakka'yı almak için terör örgütü IŞİD ile baraj yakınlarında savaşıyor.

ABD RAKKA'YA ASKER VE YPG GÜÇLERİNİ İNDİRDİ

Geçtiğimiz günlerde ABD  Suriye’de terör örgütü IŞİD’e karşı yürütülen operasyonlar kapsamında Rakka kenti yakınlarındaki Tabka Barajı’na apache helikopterlerle ABD askerleri ile YPG güçlerini indirmişti. Olayın hemen ardından Rakka yakınlarına havadan indirilen ABD askerleri ve YPG'lilerin fotoğrafları yayınlanmıştı.