IŞİD sonunda çocuk da infaz etti

IŞİD sonunda çocuk da infaz etti

Bölge polis şefi Jilani Farahi yapılan infazları doğrularken; cesetlerin vilayetin Khak-e Afgan ilçesi yakınlarında kafaları kesik şekilde

bulunduğunu açıkladı. Afganistan'da her geçen gün gücünü arttıran IŞİD, Afganistan'da IŞİD Khorasan Eyaleti kolu adıyla yapılandı. Afgan Taliban Lideri Molla Ömer'in öldüğünün açıklanması ardından yeni lider Molla Mansor IŞİD'le işbirliği yapmayacaklarını açıklamış, Molla Mansor'un liderliğini kabul etmeyen gruplar IŞİD'e bağlılıklarını ilan etmişlerdi.


Zabul vilayeti yerel meclis başkanı daha önce Kandahar yolunda kaçırılan yolcuların infaz edildiklerini doğrularken, Ghazni ili yerel yetkilileri de Afgan ajanslarına infaz edilenlerden ikisinin kadın birinin de küçük bir çocuk olduğu açıklamasını yaptı.

Öte yandan IŞİD'e bağlı IŞİD-Khorasan grubuyla Afgan Talibanı arasında ülkenin doğusundaki Nangarhar vilayetinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta 30 IŞİD-Khorasan eyaleti üyesi militan, Taliban tarafından öldürülmüştü. Afgan ordusunun da havadan insansız hava araçları ve karadan ağır topçu atışlarıyla operasyonları sürüyor.