IŞİD'den 19 yaşındaki kıza tuzak

IŞİD'den 19 yaşındaki kıza tuzak
ABD'nin Denver kentinde yaşayan 19 yaşındaki Shannon Maureen Conley, internet üzerinden Suriye'de savaşan bir IŞİD militanıyla tanıştı. IŞİD militanına aşık olan genç kız, Almanya ve Türkiye üzerinden Suriye'ye geçmek için hazırlık yaptı. Suriye'ye gitmek için yola çıkan genç kız 8 Nisan'da Denver Uluslararası Havaalanı'nda FBI ajanları tarafından gözaltına alındı.

FBI tarafından gözaltına alınan Conley terör örgütü IŞİD’a maddi destek sağlamaya teşebbüsle suçlandı.

Diplomalı hemşire lisansı bulunan Shannon Maureen Conley internet üzerinden tanıştığı ve kendisiyle evlenmek isteyen IŞİD militanının yanına gitmek için Almanya üzerinden Adana'ya gelecekti. Buradan da kara yoluyla Suriye'ye geçecekti.

Genç kızın ailesi, FBI'ya yaptığı açıklamada kızlarının evlenmek istediği kişinin 32 yaşında Tunuslu bir IŞİD militanı olduğunu söyledi.

32 yaşındaki Tunuslu militanın, hemşire olan Conley'yi yaralanan IŞİD militanlarına yardım etmek için ikna ettiği belirtildi.

Gözaltı sonrası ifade veren 19 yaşındaki genç kız, IŞİD'in yasadığı bir örgüt olduğunu bildiğini, tutuklanma ihtimalinin bulunduğunu bu nedenle bir daha ABD’ye geri dönmemek üzere yola çıktığını söyledi.

İfadesinde savaşa karşı olduğunu belirten Conley, "Eğer savaş zorunluluksa o zaman evet savaşırım. Bunu isteyerek yapmasam da savaşırım’’ dedi.

ABD'li yetkililer, 19 yaşındaki Shannon Conley'nin askeri eğitim almak için geçtiğimiz Aralık ayında ABD ordusuna yazılma girişiminde bulunduğunu da belirtti.

ABD'li yetkililer, Conley'nin Suriye'ye gitmesini engellemek için genç kızın ailesiyle de işbirliği yaptı.