IŞİD'den yeni rehine açıklaması

IŞİD'den yeni rehine açıklaması

IŞİD olayın yaşandığı ilk saatlerde bir açıklama yapmış ve Türk diplomatların ellerinde olduğunu ve bilinmeyen bir yere götürdüklerini belirtilmişti.

Yapılan ikinci açıklamada ise Türk diplomatları kaçırmadıklarını, sorgu sürerken güvenli bir yerde tutacakları bilgisini verdi.

IŞİD: Türk diplomatlar elimizde bilinmeyen bir yere götürüyoruz...

IŞİD TÜRK KONSOLOSLUĞUNU İŞGAL ETTİ

Musul'daki Türk Konsolosluğu çalışanlarını IŞİD rehin aldı. Musul'dan son dakika bilgileri internethaber.com'da

Irak Şam İslam Devleti Musul'daki Türk Konsolosluğu'nu ele geçirdi. İddialara göre, Musul Konsolosluğu'na giren IŞİD üyeleri, 2'si çocuk 3'ü kadın 42 kişiyi rehin alıp, karargaha götürdü. Rehineler arasında konsolosluktaki özel harekatçıları da bulunuyor.BOMBA İLE TEHDİT ETTİLER

IŞİD militanları, Türkiye'nin Musul Konsolosluğu personelinin kapıları açmaması üzerine bombalı saldırı tehdidinde bulundu. Konsolosluk görevlilerinin tehdit üzerine kapıyı açmak zorunda kaldıkları iddia edildi.

17 TEMMUZ SEMTİNDEKİ KARARGAHA GÖTÜRDÜLER

Yaşanan gelişmeleri Musul İl Meclisi'nin Türkmen üyesi Lokman Reşidiyeli, Al Jazeera'ye anlattı. Reşidiyeli'nin verdiği bilgiye göre, IŞİD militanları Iraklı personele dokunmazken, Türkleri Musul'daki 17 Temmuz semtinde bulunan IŞİD karargahına götürdü. Reşidiyeli, bu gelişmeleri konsolosluğun Iraklı çalışanlarına dayandırdı.

TÜRK GÜVENLİK GÖREVLİLERİ SİLAHLARINI BIRAKMADI

Iraklı görgü tanıklarının aktardığına göre, konsolosluğun Türk güvenlik görevlileri silah bırakmayı reddetti. Hafif silahlarıyla konsolosluğun zırhlı aracına binen görevliler, IŞİD güçlerinin ağır silahlarla donatılmış araçlarının eşliğinde IŞİD karargahına gittiler. Iraklı görevliler, daha sonra Türk personelle telefon iletişimi kuramadıkları bilgisini de aktardı.

Dışişleri kaynakları ise, rehin alınan Türk personelin sağlık durumunun iyi olduğu bilgisini verdi.