Işid’e Katılan Çocuklarinin Öldüğü Haberiyle Yıkıldılar

Işid’e Katılan Çocuklarinin Öldüğü Haberiyle Yıkıldılar

Sakarya’da yaşayan Abdullah Çoruh, Irak’a giderek IŞİD’e katılan ve uzun zamandır haber alamadıkları 43 yaşındaki oğlu Birol Çoruh’u öldürüldüğü haberiyle yıkıldı.
Irak’a giderek IŞİD’e katılan 12 yıllık evli 4 çocuk babası Birol Çoruh’un kendilerini 20 günde bir telefonla aradığını söyleyen ailesi, uzun zamandır ulaşamadıkları çocuklarının telefonunu açan kişinin verdiği cevap karşısında yıkıldı. Telefona çıkan kişinin çocuklarının öldürüldüğünü söylediğini belirten baba Abdullah Çoruh, “Bir senedir Suriye’deydi sonra Irak’tan haberi geldi. Ne yapıyor ne ediyor hiç bilmiyorduk, sır alamıyorduk ağzından. Irak’ta bir ay telefon gelmedi, karısıyla konuşamadı. Benim büyük oğlan ile gelin arıyor telefona çıkan adam ne istiyorsunuz diyor. Adı Birol’du da Yahya diyorlardı ona orada. Yahya Çoruh 20 gün oldu biz onu toprağa gömeli dediler” dedi.
Telefonda aldıkları haber sonrasında fenalık geçirdiğini belirten anne Fatma Çoruh, “Telefonda daha fazla bilgi veremeyiz sana dediler. Bağırıp, telefonu kapadılar. Bir daha da o telefon açılmadı. Hiç olmazsa çocuğumuz öldüyse tamam öldü diyoruz ama hiç olmazsa bize öldüğü gün haber verilebilirdi, telefonu belliydi” diye konuştu. Çocuğunun yaşadığını ümit eden anne Çoruh, “Öldüyse ölüsünü versinler bize. Ona da razıyız. Başka yapacak bir şeyimiz var mı yok mu bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.
Telefonda tanımadıkları kişiden aldıkları ölüm haberi sonrası yıkılan Çoruh ailesi, yetkililerden çocuğunun bulunması konusunda yardım istedi.