IŞİD'in en küçük Türk rehinesi 8 aylık bir bebek

IŞİD'in en küçük Türk rehinesi 8 aylık bir bebek
Bir süredir Musul bölgesindeki baskınlarını arttıran IŞİD militanları, valiliğinin bulunduğu binayı bombaladıktan sonra Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na yöneldi. Militanlar, binayı bombalamakla tehdit etmesinin ardından ise aralarında Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, 30 özel harekat polisi ve 18 çalışan ile ailesinin de bulunduğu 49 kişiyi rehin aldı.

8 AYLIK ELA DA REHİNLER ARASINDA

IŞİD militanlarının elindeki 49 kişi arasında konsolosluk memuru E.E.'yle birlikte eşi S.E. ve 8 aylık kızları Ela da bulunuyor. Yaklaşık 8 yıldır Musul'da görev yapan E.E.'nin, burada da küçük bir düğün yaptığı ve yine çocuğunun doğumunun ardından burada yaşadığı belirlendi.

 BİR BEBEK DAHA VAR
IŞİD militanlarının en küçük esirlerinden birisi olan Ela'nın, yanı sıra bir ay önce burada göreve başlayan konsolosluk memurelerinden H.Y.'nin yaşına girmemiş bebeğinin de yine ailesiyle birlikte gözaltında olduğu ortaya çıktı.

Konsolosluk çalışanlarının binayı çevreleyen yüksek duvar içerisinde kendilerine çocuklarıyla bir hayat kurdukları, ancak özellikle özel harekat polislerinin zaman zaman Erbil'deki alışveriş merkezlerine gittikleri de öğrenildi.