IŞİD'in rehin aldığı TIR şoförleri serbest

IŞİD'in rehin aldığı TIR şoförleri serbest
Musul'da IŞİD tarafından 10 Haziran'da kaçırılarak rehin alınan 32 Türk tır şoförü serbest bırakıldı. Rehin alınan şoförlerin kullandığı 32 aracın geri verilmeyeceğinin altı çizildi.

YÜRÜYEREK MAHMUR'A GİDİYORLAR

Habertürk'e konuşan TIR şoförü Ökkeş Şen, kötü muameleye uğramadıklarını ancak rehin tutuldukları 23 gün boyunca belirsizlik ve ölüm korkusu ile yaşadıklarını söyledi. Serbest bırakılan bir diğer TIR şoförü Halil Adam, araçlarına el koyulduğunu ve yürüyerek Mahmur'a gittiklerini söyledi. Halil Adam, şoförlere serbest bırakılacağının dün gece saatlerinde söylendiğini ve bugün öğlen 12 civarı bırakıldıklarını, yetkililerin araçla gelip kendilerini alacaklarının söylendiğini belirtti.

RESMİ AÇIKLAMA YAPILMADI

Başbakanlık ya da Dışişleri Bakanlığı'ndan henüz resmi bir açıklama yapılmadı, ancak çeşitli kaynaklar, şoförlerin serbest bırakıldığını doğruladı. Resmi açıklama için TIR şoförlerinin Türk topraklarına sağ salim ulaşmalarının beklendiği düşünülüyor.

Şoförlerin sağlık durumları ile ilgili net bilgi doktorların muayenesinden sonra açıklanacak ancak şoförler iyi olduklarını belirtti.

"BİZİM İÇİN BU ÇOK ÖNEMLİYDİ"

Irak'ta rehin tutulan şoförlerin serbest bırakılması aileleri ve bağlı çalıştıkları şirket yöneticileri tarafından sevinçle karşılandı. 32 şoförün bağlı çalıştığı Kızıl Grup yönetim kurulu üyesi Mehmet Kızıl, günler sonra şoförlerin burunlarının bile kanamadan ailelerine kavuşmasının mutluluk verici olduğunu söyledi. Mehmet Kızıl, bu süreçte üstün bir gayret gösteren ve şoförlerin serbest bırakılmasında büyük rol oynayan devlet yetkililerine teşekkür ederek, şöyle dedi: "Günlerdir rehin tutulan şoförlerimizin serbest bırakıldıkları haberini aldık. Bizim için bu çok önemliydi. IŞİD sadece şoförlerimizi serbest bıraktı, araçlarımız halen onların elinde. Ama bu çok önemli değil, önemli olan şoför kardeşlerimizin burunları bile kanamadan sağ salim ailelerine kavuşmaları. Bu süreçte büyük emek harcayan devlet yetkililerine sonsuz teşekkür ediyorum."