IŞİD'in Türkiye şubesi

IŞİD'in Türkiye şubesi

Geçen hafta sonu Sakarya'nın Karasu ilçesindeki halk plajına gelen sarıklı ve cübbeli bazı kişilerin, plajda güneşlenenlere, “Allah ve Resulu'nun İstediği Hanımefendi” başlıklı broşürler dağıttığı ve kadınlara, “kapanmalarını öğütledikleri” görüldü.
Sakarya'nın Karasu ilçesinde, kendilerini İsmail Ağa Cami İlim ve Hizmet Vakfı görevlisi olarak tanıtan sarıklı ve cübbeli kişiler, plajda tatil yapanların yanına giderek nasihatte bulundu. Sahildekilere, “Allah (c.c.) ve Rasulünün (S.A.V) İstediği Hanımefendi” başlıklı broşürler dağıtıldı.

DHA'nın haberine göre, cübbeli, sarıklı ve şalvarlı kişilerin yanında küçük bir çocuğun da bulunması dikkat çekti. Ellerindeki 72 maddelik broşürleri dağıtan bu kişilerin tavsiyede bulunduğu bazı tatilciler duruma tepki gösterdi.

'Hanım tesettürlü olmalıdır'

Dağıtılan broşürde, şu ifadeler yer aldı: "Hanım tesettürlü olmalıdır. Kadın çalgılı düğünlere gitmemelidir. Yol ortasında insanların gezdiği yerlerde oturmamalıdır. Fal baktırmamalı, zorunlu olmadıkça alışverişi kocasına yaptırmalı, kocasından izinsiz dışarı çıkmamalıdır. Kaşını aldırması, saç ektirmesi ve estetik yaptırması haramdır. Pantolon giymemelidir. Yabancı erkeklerle tokalaşmamalıdır. Evde köpek beslemek haramdır, ince çorap giymemeli, terlikle gezmemeli, müzik dinlememelidir."