IŞİD'le ilgili korkunç iddia

IŞİD'le ilgili korkunç iddia

Rum Politis gazetesi, konuyla ilgili haberi, “El Kaide’nin Uzantısı Ada’da Üs Kurmaya Çalışıyor... Cihatçılar Kıbrıs’a Doğru... Bilgiler, Lübnan Hizbullahı'ndan Sonra Rakip Terör Örgütü IŞİD’in de Yasadışı Tesis Kurmak İçin Kıbrıs’a Sıcak Baktığı Yolunda” başlık ve spotlarıyla aktardı.

Gazete, bağımsız devlet olduğunu savunan ancak uluslararası toplumun tanımadığı, zorla başka ülkelerden toprak alan IŞİD örgütünün terör faaliyetlerini, aralarında Kıbrıs’ın da bulunduğu başka ülkelere de yayma ihtimalini açık bıraktığını yazdı.

Yine aynı gazete “Pravda” isimli Rus gazetesinin, IŞİD’in Türkiye, Azerbaycan ve Kıbrıs’ta üsler kurmayı planladığını yazdığını; ancak IŞİD’in Kıbrıs’ın kuzeyinde mi yoksa güneyinde mi üs kuracağını netleştirmediğini belirtti.

Gazete, adı geçen örgütün ilişkileri ve faaliyetleriyle ilgili genel bilgilere yer veren “Al Rai” isimli Kuveyt gazetesinin ise Batılı istihbarat teşkilatlarından kaynaklara işaret ettiğini aktardı. Kıbrıs’ın, Hizbullah’ın İsrail hedeflerini vurmak için üs kurmayı hedef aldığı ülkeler arasında bulunduğunu öne süren gazete, “Gün yüzüne çıkan yeni bilgilere göre IŞİD’in yayılmaya çalıştığı ülkeler olan Kıbrıs, Türkiye ve Azerbaycan’daki diplomatik misyonlar Hizbullah’ın olası hedefleridir.” ifadesine yer verdi.