İşini Şansa Bırakma Zirvesi’ne gençlerden yoğun ilgi

İşini Şansa Bırakma Zirvesi’ne gençlerden yoğun ilgi

Bursa Kent Konseyi (BKK) Gençlik Meclisi, gençlerin doğru bir kariyer planlaması yapabilmeleri ve iş dünyasının tecrübeli isimleriyle bir araya gelebilmeleri amacıyla ‘İnovasyon’ ana temalı ‘4. İşini Şansa Bırakma Zirvesi’ni düzenliyor. ‘İnovasyon’ temasıyla yapılan zirveye, birçok firma da stant açarak destek verdi.

“Gençler kendi işini kurmayı düşünmeli”
Saygı duruşu ve BKK Başkanı Semih Pala, gençleri bir arada görünce ne kadar doğru işler yaptıklarını daha iyi anladıklarını belirtti. Gençlerin kendi meselelerine sahip çıkmasının önemine değinen Pala, Gençlik Meclisi ve çalışmalarının gençlerin hayatına olumlu katkılarda bulunacağını dile getirdi. Yöneticilere de gençlere destek olma görevinin düştüğünü kaydeden Pala, “Gençler de acilen eksik taraflarını tamamlamalıdır. Bu tür ortamları değerlendirin. Bursa Kent Konseyi olarak üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri, 4 Meclis, 30 Çalışma Grubu ve yüzlerce gönüllüsüyle BKK Türkiye’nin en güçlü ve en aktif kent konseyiyiz. Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birisinde yaşıyoruz. Tarihi, doğası, tarımı, turizmi, sanayisiyle güçlü olan Bursa’yı gençlerin iyi değerlendirmesi gerekir. Bu yüzden daha çok çalışma, çözüm üretme, sıkıntıları görebilme sorumluluğumuz var” dedi.
İnovasyon kelimesinin son dönemin en etkileyici tabiri olduğunu hatırlatan Pala, inovasyonu, yeni bir fikrin değer kazandıran uygulaması ve para kazandıran yenilikçilik olarak tanımladı. Gençlere tavsiyelerde de bulunan Semih Pala, gençlerin eleştirel bakış açısını geliştirmesini, ancak her şeye de muhalif olmamalarını istedi. Dinlenilen, sözüne bakılan gençlik olmalarını isteyen Pala, “İş alanının yüzde 13’ünü devlet, yüzde 87’sini hür teşebbüs sağlıyor. Her sene bir milyon kişiye de iş bulmak gerekiyor. Bunun küçük bir kısmını devlet karşılıyor. Artık ekmek aslanın midesinde değil, ortada aslan bulmak bile mesele. Üniversitelerimiz kaliteli öğrenci yetiştiriyor. Ancak mezun olduktan sonra ‘güle güle’ diyor. Gençler bu sefer ya sınav peşinde koşuyor, ya da firmaları geziyor. Gençler kendi işini kurmayı düşünmeli. Üniversitelerimiz, ‘Kendi işimi nasıl kurarım?’ sorularına cevap verebilmelidir. İş istemek yerine, kendi işinizi kurmalı, insanları istihdam etmelisiniz. Bir ülke böyle kalkınır. Kendi işini kurmaya niyet eden gençlerin de önü açılmalı, tüm engeller kaldırılmalıdır” diye konuştu.
Bursa’nın bağımsız kuruluşlar tarafından Türkiye’nin yaşanabilir birinci şehri gösterildiğini hatırlatan Pala, bunu başaran tüm kurumlara teşekkür ederken, Bursa’da yaşayan ve okuyan herkesin bu çıtayı daha yukarıya çıkarmak için çabalaması gerektiğini ifade etti. Gençlerin dürüst, çalışkan, kabiliyetli, basiretli ve kapasiteli olmasını tavsiye dene Pala, şöyle konuştu;
“Gençler ön yargılı olmamalı. Kendi kabullerini başkalarına kabul ettirmeye çalışmamalı. Girişimci olunmalı. Bakmakla görmek arasındaki farkı bilmeli. Üç boyutlu bakmayı hedeflemeli. Yetinmeyip, dört boyutlu bakabilmeli ve duvarın arkasını görmeye çalışmalı. Hayatı güzel görmeli. Şükretmeyi bilmeli. Toplumun hassas olduğu konularda dikkatli konuşmalı. Demokrasi, insan hakları, özgürlükler ve hukukun gelişmesi için katkı koymalı. Aktif, dinamik, üretken, çalışkan, danışan, nerede ve nasıl konuşulacağını bilen, arkadaşlık ilişkilerini güçlü tutan, çatışmaya fırsat vermeyen, güzel konuşan insanlardan oluşan BKK Gençlik Meclisi gönüllülerine teşekkür ediyorum”.
Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç ise, organizasyonu hazırlayan ve emek harcayan BKK Gençlik Meclisi üyelerine ve BKK Başkanı Semih Pala’ya teşekkür etti. Bursa’nın dünyanın en kaliteli şehirlerinden birisi olma hedefi bulunduğunu anlatan Ödünç, dört koldan çalışmaların sürdüğünü belirtirken, gençlerin ve vatandaşların katkılarının da önemli olduğunu söyledi.
BKK Gençlik Meclisi Başkanı Buse Kumbara, 6 farklı çalışma alanında gençlik adına çalışmalar yaptığını ifade etti. İstihdam ve Kariyer Çalışma Grubu’nun organize ettiği ‘İşini Şansa Bırakma Zirvesi’nin küçük adımlarla başladığını ve 3 senede 1800 katılımcıyı ağırladığını anlatan Kumbara, “Çok iyi bir proje yürüttüğümüzü farkına vardık. BKK ve Gençlik Meclisi büyük bir aile. Bu ailenin bir parçası olduğum için çok mutluyum. BKK Başkanı Semih Pala’ya ve BKK gönüllülerine teşekkür ediyorum. Dört gün sonra ülkemiz için çok önemli olan 18 Mart’ı yaşayacağız. Çanakkale Zaferi’nde şehit olan askerlerimizin de ruhu şad olsun” diye konuştu.
BKK Gençlik Meclisi İstihdam ve Kariyer Çalışma Grubu Temsilcisi Emine Malaştepe, bu sene dördüncüsü yapılan ‘İşini Şansa Bırakma Zirvesi’ni inovasyon temasıyla yaptıklarını hatırlattı. 3 senedir yaklaşık 1800 katılımcıyı ağırladıklarını anlatan Malaştepe, “İşini Şansa Bırakma Zirvesi’ni 3 senedir başarıyla düzenliyoruz. Bu zirvedeki amacımız, gençlerle iş dünyasını buluşturmaktır. Kurulan stantlarda da gençlerin staj için firmalara başvurmalarını amaçlıyoruz. Programda emeği geçen BKK Başkanı Semih Pala’ya, BKK personeline ve BKK Gençlik Meclisi gönüllülerine teşekkür ederim” dedi.
Genç ve Sanayici iş adamı Selim Yedikardeş ise, programı düzenleyen ve gençleri biraraya getiren BKK ve Gençlik Meclisi’ne teşekkür etti. Hayatın en büyük sermayesinin itibar olduğunu vurgulayan Yedikardeş, bazı insanların parası varken karakteri bulunmadığını, bu tip insanların ticaret bile yapamadığını aktardı. Sanayiciliğin günden güne zorlaştığını söyleyen Yedikardeş, sanayi bölgelerini gezmek ve bilgi almak isteyen gençlere de yardımcı olabileceğini dile getirdi.
Konuşmaların ardından programın oturum bölümüne geçildi. Gün boyunca sürecek olan ‘İşini Şansa Bırakma Zirvesi’nde, Uludağ Üniversitesi (UÜ) İİBF Ekonometri Bölümü’nden Prof. Dr. Erkan Işığıçok ‘Akademik bakış açısıyla İnovasyon’, Esperto İnsan Kaynakları Danışmanlığı Kurucusu Selma Çetinkaya ‘İnsan kaynakları bakış açısıyla inovasyon’, Digital Age Köşe Yazarı ve iletişim uzmanı Tolga Yücel ‘İnovasyona sektörel bakış açısı’ konularında bilgi paylaşımında bulunacak. Ayrıca zirvenin panel bölümünde ise, BKK Başkanı Semih Pala’nın moderatörlüğünde Üçge Depo Raf Sistemleri Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Tuncer Yıldız, Minteks Yönetim Kurulu Başkanı Özkan İrman, Tofaş Stratejik Yönetim ve İş Geliştirme Direktörü Ahmet Numan Altekin, Orhan Otomotiv Ar-Ge Şefi Coşkun Karataş ve Coşkunöz Yeni Ürün ve Proses Geliştirme Kısım Müdürü Gökhan Tekin’in katılımıyla ‘İnovatif girişimcilik’ konusu ele alınacak.