İSKEP 2. ÇALIŞTAY’I YAPILDI

İSKEP 2. ÇALIŞTAY’I YAPILDI

Kars’ta İstihdam İçin Koordinasyon Eğitim Projesi Bilgilendirme ve Farkındalık Toplantıları (İSKEP) 2. Çalıştay’ı yapıldı.
İSKEP Projesi Hedef Grupların Kamu İstihdam Hizmetleri ve Sosyal Koruma Sistemlerine Erişim Konusundaki Bilgilerinin Arttırılmasına Yönelik Bilgilendirme ve Farkındalık Toplantılarının ilki Kars Belediyesi Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Dezavantajlı bireylerin katılımıyla gerçekleşen bilgilendirme ve farkındalık toplantısına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdür Yardımcısı Psikolog Ebru Aküzüm, İŞKUR’dan İş ve Meslek Danışmanı Nurcan Yargı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan İnceleme Görevlisi Tülay Orman konuşmacı olarak katıldı. SHDİRB İstihdam ve Rehberlik Hizmetleri Koordinatörü Filiz Güven proje hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Toplantıda kurum temsilcileri de kurumlarının destek ve hizmetleri hakkında katılımcılara bilgeşler verdi.
Toplantıda, yoksullar ve yoksulluk riski altında olanlar grubu, engelliler grubu, şiddet gören kadınlar grubu başlıkları altında oluşturulan çalışma grupları ile SHDİRB Koordinatörleri İstihdam ve Rehberlik Koordinatörü Filiz Güven ve Sosyal Hizmetler Koordinatörü Sosyolog Elif Penmek ile İSKEP Proje uzmanları faaliyetleri ve eğitimleri hakkında görüşlerinin aktararak, katılımcılardan bilgi alış-verişinde bulundular.