İslahiye İibf Öğrencileri Kısa Film Yarışması’nda Türkiye Üçüncüsü Oldu

İslahiye İibf Öğrencileri Kısa Film Yarışması’nda Türkiye Üçüncüsü Oldu

Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) tarafından düzenlenen üniversite öğrencilerine yönelik “Kadın-Erkek Eşitliği” temalı kısa film yarışmasında Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) öğrencileri “Zevce” adlı çalışmalarıyla üçüncü oldu.
Bu yıl ilk kez düzenlenen TÜSİAD Kadın-Erkek Eşitliği Kısa Film Yarışması’na toplam 178 film başvurdu. İslahiye İİBF öğrencilerinin 5 dakikalık kategoride “Zevce” adlı kısa film çalışmasıyla 13 eser arasından üçüncü olmaya hak kazanırken birinciliğe değer eser bulunamadı.
“Kadın-erkek eşitliğinden ne anlıyorsunuz?”,“Kadın-erkek eşitliği nasıl olmalı?”, “Mevcut eşitsizlikler sizi ve çevrenizi nasıl etkiliyor?” gibi sorulara cevap arandı.
İstanbul Sabancı Center’de düzenlenen ödül töreninde üçüncülüğe değer görülen ve GAÜN İslahiye İİBF öğrencileri ödüllerini TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Memduh Boydak’tan aldı.
Fakülte öğrencileri adına ödül alan Elif Merve Okumuş, “Bu ödülü okuluma armağan ediyorum. Çok uzak bir yerden geliyoruz, sessiz bir kasabadan. Pek kimsenin uğramadığı bir Anadolu kasabasından. Oradan bakıldığında buralar çok ulaşılmaz geliyor. Tıpkı film çekme fikri ilk aklımıza geldiğindeki ulaşılmazlık gibi. Artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak sanırım. Çünkü biz bir hayalin gerçekleşmesine şahit olduk. ’Zevce’ ekibindeki arkadaşlarıma ve bizi cesaretlendirip hiç bir zaman yalnız bırakmayan Çiğdem Boz’a, ekip arkadaşlarıma ve bize inanan destek olan Dekanımız Prof. Dr. Hakan Altıntaş’a teşekkür ediyorum” diyerek, filmi savaşın gerçek mağdurları olan Suriyeli kadınlara ithaf ettiklerini belirtti.
Ön elemeyi geçen filmler için jüri heyetinde Nuri Çolakoğlu, Prof. Dr. Yıldız Ecevit, Nur Ger, Tomris Giritlioğlu, Şener Şen, Alin Taşçıyan, Yavuz Turgul, Hülya Uçansu, Uğur Vardan ve Serra Yılmaz yer aldı.
GAÜN Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, İslahiye İİBF’nin yarışma ve diğer alanlarındaki başarısından dolayı İslahiye İİBF’ne tebrik kutlaması gönderdi. İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Altıntaş ise yarışmada dereceye giren öğrencileri tebrik etti.