İsmail Kartal'dan Beşiktaş'a gönderme

İsmail Kartal'dan Beşiktaş'a gönderme

İsmail Kartal, sürekli kendilerine verilen penaltıların gündeme getirilerek aleyhlerine bir algı oluşturulmak istendiğini söyledi. Son haftalarda Beşiktaş lehine 4 kritik hakem hatası yapıldığını belirten Kartal, bunların bazılarını Slaven Bilic'in de itiraf ettiğini vurguladı.

FENERBAHÇE Teknik Direktörü İsmail Kartal, hakem hataları konusunda kendileri aleyhine bir algı oluşturulmaya çalışıldığını vugrulayarak lider Beşiktaş’ın teknik direktörü Slaven Bilic’in her maçtan sonra Beşiktaş lehine yapılan hakem hatalarından bahsettiğini söyledi. İsmail Kartal, buna rağmen sürekli kendi takımlarına verilen penaltıların gündeme getirildiğini belirtti. Bir grup gazeteciye yaptığı değerlendirmede “Sürekli gündemde bizim penaltılarımız var. Bilic, Balıkesirspor maçından sonra bir oyuncumuz atılmalı dedi (Ersan Gülüm’ün pozisyonu). Sivas’ta el var dedi (Demba Ba’nın pozisyonu). Bu hafta (Torku Konyaspor maçı) yedikleri golde faul yoktu dedi, Karabük-
spor’un Beşiktaş’a attığı ve verilmeyen gol var” dedi.

ÇOK SAYIDA PENALTIMIZ VERİLMEDİ

Her takıma lehte ve aleyhte hatalar olduğunu anlatan Kartal, “Ancak sadece verilen penaltılarımız konuşuluyor. Birçok verilmeyen penaltımız var onları ise konuşan yok. Biz bu ligde rakip ceza sahasında en çok topla buluşan, en çok pozisyon bulan ve en çok korner atan takımıyız. Bu yüzden çok penaltı kazanmamız normal. Biz hakkımız olmayan puan kazanmadık. Verilmeyen penaltılarımızı da gündeme getirmek gerek. Eğer lehimize yanlış bir penaltı kararı verilmişse verilemeyen penaltı kararları ile bu denge sağlanmıştır. Çok sayıda penaltımız verilmedi” diye konuştu.

‘4-5 OYUNCUYA BAKIYORUZ’

KARTAL, forvet için de transfer yapabileceklerini belirtti: “Sow Afrika’ya gidecek, sakatlıklar da yaşanıyor. 4-5 oyuncuya bakıyoruz ama sadece bakma aşamasındayız. Belirler ve şartlarımıza uyarsa transfer edebiliriz. Forvet oyuncusundan kastım hücumcu bir oyuncu. Sağda, solda, ortada görev yapabilecek bir oyuncu. Yabancı oyuncularımızı kiralamayı düşünmüyoruz.”

DIEGO’NUN POZİSYONU DEĞİŞECEK

İSMAİL Kartal, bugüne kadar bekleneni veremeyen Diego Ribas’ı önümüzdeki maçlarda forvetin sağ ve sol kanadın da kullanacak. Diego’nun Almanya’da verimli olduğu pozisyonlara bakan İsmail Kartal, sambacı için şunları söylüyor: “Diego’nun geçmişe yönelik tüm sezonlarını izliyoruz. Nerede nasıl oynamış, nasıl faydalı olmuş ona bakıyoruz. Farklı yerlerde de kullanabiliriz. Türkiye Ligi gerçekten zor bir lig. Dört büyüklere yenilmeyen Eskişehirspor küme düşme hattında.”