İsmail Kartal’dan Taraftara Çağri

İsmail Kartal’dan Taraftara Çağri

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, sarı-lacivertli taraftarlar için, “Bizim onlara ihtiyacımız var onlar bu şampiyonluk yolunda bizim her şeyimiz. Onları mutlu etmek için burada çalışıyoruz” dedi.
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, kulübün resmi televizyonuna önemli açıklamalarda bulundu. Kartal, kampın güzel geçtiğini ve kampın amacının fiziksel, zihinsel, teknik ve taktik olarak takımın gelişimini sağlamak olduğunu kaydetti. Kamplarda takımın bir adım, iki adım daha yükselmesi için, yukarıya taşıyıp daha iyi olması için bir program dahilinde çalışmaların sürdüğünü belirten İsmail Kartal şunları söyledi:
“Burada olumsuz hava şartları, yağışlar olsa da bizim çalışma ortamımızı pek etkilemedi. Oyuncularımız da sağ olsunlar, bu konuda hepsi özverili. Bugüne kadar gerek mental, gerek fiziksel, gerek taktik ve teknik açıdan iyi bir ortam var. Çok tempolu çalışıyoruz. Bu açıdan da çok memnunum. 9-10 günde hiçbir şey için çok hızlı değişim olmaz. Burada ufak bir dokunuşa ihtiyaç vardır. Birlikteliğe ihtiyaç vardır. Bu birlikteliğin devam etmesi için geçmişte biz göreve geldiğimiz günden bugüne kadar; atılan temelleri vardır. Kampta bu atılan temellerin devamını gerçekleştirdik. Antrenmanlardaki o coşkuyu görüp sonuçları aldıkça inanın çok mutlu oluyorum. İnşallah bunu da lige yansıtırız.”
"ŞUANA KADAR OLAN ÇALIŞMALAR EKİP OLARAK BENİ MUTLU ETTİ"
Takımı ilk yarı istatistiklerinde genelde rakiplerinin önünde olduğunu belirten İsmail Kartal, bu rakamların daha da üzerine çıkacaklarına inandığını söyledi. Kartal, "Ben bu rakamları koruyabileceğimizi, zaman zaman da üzerine çıkabileceğimizi düşünebiliyorum. Çünkü şu ana kadar gelmiş olduğumuz nokta ve yapmış olduğumuz çalışmalar gerçekten ekip olarak beni mutlu etti. Ben bu ışığı alabiliyorum. Aldığım için de ekip olarak biz çok mutluyuz. Oyuncularımın, ben ikinci yarıdaki performanslarının, en azından kaldığımız yerden devam ettirip ve üstünde mücadele edeceğimizi düşünüyorum. Buna da inanıyorum" şeklinde konuştu.
"HİÇ KİMSE İÇİN AĞZIMDAN KÖTÜ BİR ŞEY ÇIKMAMIŞTIR"
Oyuncularıyla ilişkilerinin çok samimi temellere dayandığını ifade eden İsmail Kartal, herkesin büyük bir ciddiyetle işini yaptığını söyledi. İsmail Kartal, "Ben de futbolcuydum, futboldan geldim. Oyuncularımla ben arkadaş gibiyim. Yeri geldiğinde antrenör yeri geldiğinde baba oğul gibi konuşabiliyorum. Belli sınırlar içerisinde belli bir mesafe içinde oyuncularımla sohbet ediyorum, yaşadıklarımı anlatıyorum, futbolun konjonktürel gelişimi hakkında onlara bilgi veriyorum. Onlarla yaptığımız işleri konuşuyoruz. Onların fikirlerini alıyoruz. Ben şeffaf bir insanım, her şeyi insanların yüzüne karşı söylerim. Onların fikirlerini almaya özen gösteririm. Ama sahaya geçtiğimizde oraya bir iş yapmak için çıkıyoruz. Oraya sohbet etmek için değil, zaman geçirmeye değil, işimizi her dakikasını nasıl dolu dolu geçireceklerini, bize ne kadar fayda getirmesi gerektiğini ben oyuncularıma anlatıyorum. İşimizi en iyi şekilde yapmamız gerektiğini anlatıyorum. Benim orada sesimi yükselterek onları pozitif yönde yönlendirdiğimi ve onları motive ettiğimi biliyorlar. Orada hiçbir zaman hiç kimse için ağzımdan kötü bir şey çıkmamıştır" dedi.
"ONLARIN VERECEĞİ DESTEKLE ŞAMPİYON OLACAĞIZ"
"Taraftarlarımız için varız” diyen Kartal, “Onlar varsa biz varız. Biz onları mutlu etmek için uğraşıyoruz. Belki bu sezon zaman zaman vasat oynadık iyi oynamadık ama takımımız her geçen gün iyi oynuyor iyi çalışıyoruz. Yükselen bir grafiğimiz var. Bizi tribünlere gelip desteklemelerini istiyoruz. Onların varlığının onların enerjisinin bizi bir adım daha yükselteceğini ve bu şampiyonluk yolunda onların da bize vereceği enerjiyle daha iyi ve coşkulu oynayan bir Fenerbahçe Futbol Takımı olacağını söyleyebilirim. Bizim onlara ihtiyacımız var onlar bu şampiyonluk yolunda bizim her şeyimiz. Onları mutlu etmek için burada çalışıyoruz” şeklinde konuştu.