İsmet Uçma'dan genelev önerisi!

İsmet Uçma'dan genelev önerisi!

Daha önce yaptığı Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için ‘Mahalleli etkin olsun’ diyen; yeni evlenecekler için ise ‘ehliyet’ isteyen AKP’li İsmet Uçma yine tartışma yaratacak bir öneri gündeme getirdi. Uçma, genelevlerde çalışan kadınlara form dağıtılarak, buralarda çalışmak istemeyenlere ev ve iş verilmesini teklif etti.

Uçma, genelevde çalışan kadınlara üç ayda bir form dağıtılarak, genelevde çalışmak istemeyenlere ev ve iş verilmesi gerektiğini ifade etti. TBMM Kadına Şiddeti Önleme Komisyonu’nda konuşan Uçma şöyle dedi:

“Çocuk gelinlerden kadın ticaretine, genç kızların seks kölesi olarak kullanılmasından genelevlere kadar bunların tamamını kadına şiddet olarak görüyorum. Şimdi, biz, üç ayda bir formla genelevlerdeki mağdur ve şiddete uğramış ve gerçekten de hayatını örseleyerek oralara düşürdüğü insanlara bir formla üç ayda bir sormamız gerekiyor. Yani burada çalışmak, kalmak istiyor musunuz? Yoksa size şöyle şöyle bir sosyal hayatı biz emrinize amade kılarız, evinizi veririz, işinizi veririz. Birisi bile isteye kendi iradesiyle bir şeyi yapmak istiyorsa yani biz bunu niye yapıyorsun diye onunla bir mücadele içine girmeyiz ama alternatifleri sunmak da bizim genç kızlarımıza, yavrularımıza reva görülen tuzakların çok sık denetlenmesi gerekmektedir. Yani, açık alanlarda, gece o çocukları zorla evlerinden getirip birilerine pazarlayan örgütlerin tamamının çökertilmesi lazım, bunlar terör örgütüdür. Bu organize suçtur, örgütlü suçtur, terör suçudur. İnsan canının, insan onurunun, insan bedeninin yedeği yok. Bunlara mutlaka sahip çıkılması yani sosyal bilinçle, sosyal duyarlılıkla, güvenlik kuvvetleriyle, istihbarat örgütleriyle bu alanlarda çok ciddi çalışmalar yapılması gerektiğini düşünüyorum”