İsmet Yılmaz Suriyeliler ile ilgili ortaya atılan iddiaları değerlendirdi!

İsmet Yılmaz Suriyeliler ile ilgili ortaya atılan iddiaları değerlendirdi!
TBMM Genel Kurulu'nda Torba Yasa görüşmeleri esnasında muhalefet milletvekillerinin sözlü sorularına cevap veren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Suriyelilere vatandaşlık verildiği yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Bakan Yılmaz, “Hiçbir Suriye vatandaşını vatandaşlığa aldığımız yok. Suriye’den geçici olarak Türkiye’deki kamplara gelenlerden Türk vatandaşlığına geçen yok. Türkiye’de kışlalarda kamplarda eğitim verilmesi de söz konusu değildir” dedi.

Türkiye’nin hem Türkmenlere hem Türklere hem de Yezidilere yardım ettiğini açıklayan Bakan Yılmaz, “Acaba Türkmenlerin Şii’sine mi, Sünni’sine mi yardım ediliyor?’ sözü doğru değildir. Bu coğrafyada Türkiye Türk’ün de, Kürt’ün de, Arap’ın da, Şii’nin de, Yezid’in de, Sünni’nin de, Balkanlar’dan gelenlerin, Kafkaslardan gelenlerin de, Çerkezlerin de burası hepsinin baba vatanı, dede vatanı olduğu yerdir.

Burası barış adasıdır, huzur adasıdır. Herkes hoş geldi sefa geldi. Bu coğrafyada hergelen kendisine geçici sığınma bulur. Bu sadece bu dönemde olmadı, daha önceden Kuzey Irak’tan gelen kardeşlerimize, Bulgaristan’dan gelen kardeşlerimize de Türkiye ev sahipliği yaptı” diye konuştu.