İso Başkanı Bahçıvan: “sosyal Market Örnek Proje Olmuş”

İso Başkanı Bahçıvan: “sosyal Market Örnek Proje Olmuş”

Beyoğlu Belediyesi’nin, ihtiyaç sahipleri için hayata geçirdiği Sosyal Market’te incelemelerde bulunan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, sosyal marketin örnek alınması gereken bir proje olduğunu söyledi.
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetimi, Beyoğlu Belediyesi’nin ilçe genelinde yaşayan ihtiyaç sahiplerine yönelik kurduğu, ürün çeşidi ve kullandığı yazılımla dünya çapında ses getiren Sosyal Market’te incelemelerde bulundu. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı, İSO Yönetim Kurulu üyesi Sadık Ayhan Saruhan’a sosyal marketi gezdirerek faaliyetler hakkında bilgi verdi. Projeden oldukça etkilendiğini söyleyen Bahçıvan, “Başkanımızla geçen hafta yaptığımız görüşmede sözlü bilgiyi almıştık ama burada halka büyük bir organizasyonla yardım yapıldığını görünce daha farklı etkilendim. Beyoğlu Belediyesi örnek bir çalışma yapmış” dedi.
“BİLGİYE DAYALI BİR PROJE”
Projenin şeffaf ve bilgiye dayalı olduğunu vurgulayan Bahçıvan, “Yardım alan her vatandaş en ince noktasına kadar düşünülmüş, tüketiciye çağdaş bir hizmet verilmiş. Bu örnek çalışmanın ülkemizin diğer noktalarında da gelişmesini dileriz” diye konuştu.
Bahçıvan, İstanbullu sanayiciler olarak bu değerli eseri gördükten sonra böyle hayırsever bir çalışmanın içinde olmaktan mutluluk duyacaklarını ve daha farklı bir misyon görevi üstleneceklerini söyledi. Bahçıvan, Başkan Ahmet Misbah Demircan’a bu projedeki özverili çalışması ve hizmetinden dolayı teşekkür etti.
İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı da projeden çok duygulandığını dile getirerek, “Çok sistematik bir hayır işi. Allah sayılarını arttırsın. Sayın Başkanımızın faaliyetlerini uzaktan takip ediyoruz ama yakından da görme imkanı oldu. Eminim ki örnek olacaktır ve sayıları artacaktır. Bizde üzerimize düşeni memnuniyetle yapacağız” dedi. İSO Yönetim Kurulu üyesi Sadık Ayhan Saruhan ise ortaya konan çalışmadan etkilenmemenin mümkün olmadığını ve karınca kararınca yardım yapan hayırseverlerin, bu tür müesseseleri gelip yerinde görmesi gerektiğini düşündüğünü söyledi.
“İSO’NUN DESTEĞİ ÖNEMLİ”
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da İSO Yönetimini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Odanın merkezi de Beyoğlu’nda ve başkanımız da bizim çok değer verdiğimiz bir sanayici. Sosyal marketin başarıları Beyoğlu değil hatta ülkemizin çok dışına ulaştı” diye konuştu.
İSO’nun burayı fark etmesinin kendilerini ayrıca mutlu ettiğini aktaran Demircan sözlerini şöyle sürdürdü: “Başkanımız ve arkadaşlarının ziyareti, geleceğe ilişkin kendi üreticilerini buraya yönlendirme konusunda irade beyan etmiş olmaları beni açıkçası mutlu etti. Benim teklifim de şu oldu. Sanayi Odası’nın bu anlamda Beyoğlu’nda ki fakire fukaraya, belediye ve sosyal market üzerinden sahip çıkması çok anlamlı olacaktır. Burada iyi bir işbirliğini yakalarız.”
ŞİRKETLER GİDERLERİNDEN DÜŞEBİLİYOR
Bu konuyla ilgili olarak, Gıda Bankacılığı Yasası’nın 5035 sayılı yasa ve 251 numaralı Gelirler Tebliği üreticiler için büyük bir fırsat oluşturuyor. Yasayla, şirketler üretim fazlası ve pazarlama şansı bulunamayan uygun saklama koşullarında muhafaza edilmiş sağlığa uygun ürünleri faturalandırarak tamamını gider olarak gösterebiliyor. Böylece, ekonomik ömrü tamamlanmaya yakın ürünler ekonomiye dahil edilirken diğer yandan da ihtiyaç sahipleriyle buluşuyor.