İspanya’nin Castilla La Mancha Bölgesel Yönetimi Manisa’ya Geliyor

İspanya’nin Castilla La Mancha Bölgesel Yönetimi Manisa’ya Geliyor

Şehir Eşleştirme Programı kapsamında Manisa’nın AB’li Ortağı olan İspanya Castilla La Mancha Bölgesel Yönetimi Manisa’ya geliyor.
“Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması” Projesi (VABpro) kapsamında yürütülen “AB-Türkiye Şehir Eşleştirme Programı” çerçevesinde AB’nin marka şehirlerinden biri olan İspanya Castilla La Mancha Bölgesel Yönetimi Toledo Kentin’den bir heyet Katı Atık Yönetimi, Kent Ulaşımı konuları başta olmak üzere ikili görüşmeler belirlenen konuları da kapsayacak başlıklarda işbirliği yapmak üzere 17 - 20 Eylül 2014 tarihleri arasında Manisa Valiliğini ziyaret edecekler.
14-16 Nisan 2014 tarihleri arasında düzenlenen “Şehir Eşleştirme Konferansı’nda Manisa İli AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Sayın Sıdkı Zehin, AB Koordinasyon Merkezi uzmanlarından ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığından oluşan heyet, 33 AB ülkesinin şehir ve bölgelerinden gelen heyetlerle yoğun görüşmeler yaptı. Bu görüşmeler sonucunda, Katı Atık Yönetimi, Kent Ulaşımı, Çevre konularında çalışmalar yapan Macaristan Budapeşte kenti ve İspanya Castilla La Mancha Bölgesi ile ortak faaliyetler yürütmek için “Şehir Eşleştirme Programı Niyet Mektubu” imzalandı.
Projenin ilk aşamasında Manisa Valiliği başkanlığında Manisa Büyükşehir Belediyesinin de yer aldığı Manisa heyeti iyi uygulamaları yerinde görmek ve Katı Atık Yönetimi, Kent Ulaşımı konusunda yürütülecek ortak projeler ile ilgili 25-30 Mayıs 2014 tarihinde Macaristan Budapeşte’ye bir çalışma ziyareti düzenledi. Projenin ikinci aşaması İspanya Castilla La Mancha Bölgesi’nin Manisa’ya yapacağı ziyaret ile devam edecek. Yapılan bu ziyaret iki şehir arasındaki eğitim, sosyal ve ekonomi, kültür alanlarında işbirliğinin devamlılığına önemli katkılar sağlayacak.