İspanyol Basınından Arda’ya Övgü Yağmuru

İspanyol Basınından Arda’ya Övgü Yağmuru

La Liga’da Atletico Madrid, kendi evinde ağırladığı Real Madrid’i oyuna sonradan giren milli futbolcu Arda Turan’ın 76. dakikada attığı golle 2-1 mağlup etti.
İspanyol basını milli futbolcuya övgüler yağdırdı. Sonradan oyuna dahil olan Arda Turan için bazı gazeteler, "Arda oynadı, Ronaldo baktı” gibi manşetler atarak milli futbolcunun attığı golün değerini ortaya koydular. Atletico Madrid’e transfer olduğundan itibaren ezeli rakibi Real Madrid’e gol atmak istediğini söyleyen Arda Turan’ın hayali de gerçekleşmiş oldu.
İspanyol Marca gazetesi, "Atletico Madrid iki yıldır üst üste Bernabeu Stadı’ndan galibiyetle ayrılıyor" başlığını atarak, Arda Turan’ın bu galibiyetlerde büyük katkı sağladığını belirtti ve “Arda Turan başkent Madrid’in yeni kaptanı. Türk oyuncunun kalitesi tartışılmaz” dedi.
As gazetesi, ‘Bernabeu’da Arda karar verir’ başlığını atarak, milli futbolcunun oyuna girmesiyle, Atletico Madrid’in yapısının tamamen değiştiğine yer verdi. Ronaldo’ya değil Arda’ya bakın yorumunda bulunan AS gazetesi, Arda Turan’ın sadece gol atarak değil oynadığı oyun ile de takımına büyük katkı sağladığını kaydetti.
El Mundo Deportivo gazetesi de, "Arda böyle olmasını istedi" başlığını attı. Milli futbolcunun attığı golün taraftarlardan Real Madrid Başkanı Florentino’nun istifasını istemesine yol açtı yorumunda bulundu.
El Pais gazetesi, "Atletico, Arda’nın istediği anda galip geldi" başlığını kullanarak, Arda ve Greizmann’ın oyuna girişi ile takımın havasının değiştiğine dikkat çekti.