Isparta Şehir Hastanesi Projesi Tanıtıldı

Isparta Şehir Hastanesi Projesi Tanıtıldı

Türkiye’nin önemli şirketlerinden biri olan Akfen İnşaat tarafından kamu-özel sektör işbirliği modeliyle yatırımı üstlenilen 755 yatak kapasiteli Isparta Şehir Hastanesi’nin projesi tanıtıldı. İki gün devam eden toplantılara, Akfen Holding Murahhas Azası İrfan Erciyas ve Akfen İnşaat Genel Müdürü Coşkun Mesut Ruhi katıldı.
Akfen Holding Murahhas Azası İrfan Erciyas, Isparta Şehir Hastanesi’nin yatak kapasitesi, teknolojik imkanları ve sahip olduğu diğer alt yapı özellikleri ile son derece modern bir şehir hastanesi olacağını söyledi. İrfan Erciyas, Akfen İnşaat olarak, projenin tasarım, finansman, inşaatı, ekipman tedariki de dahil olmak üzere işletmeye hazır duruma getirilmesinden sorumlu olduklarını belirterek "İnşaat dönemi boyunca Sağlık Bakanlığı hiçbir bedel ödemeyecek” dedi.
Şehir Hastanesi projesinin entegre yapısı ile sadece Isparta’nın değil bölgenin en büyük sağlık merkezi olacağını ifade eden İrfan Erciyas, “Kamu özel ortaklığı iş modeliyle yapılacak yatırımın tutarı 573 milyon TL olacak. İnşaata başladıktan sonra iki yıl içinde Şehir Hastanesi’ni hizmete açmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Proje tanıtım toplantısında konuşan ve projenin teknik özellikleri hakkında bilgi veren Akfen İnşaat Genel Müdürü Coşkun Mesut Ruhi ise Şehir Hastanesi’nin 198 bin metrekare alana yapılacağını söyledi. Ruhi, “Genel hastane bölümü 450, kadın doğum ve çocuk hastanesi bölümü 305 olmak üzere proje toplam 755 yatak kapasiteli olacak. Ayrıca proje kapsamında 18 ameliyathane ve 204 poliklinik yer alacak. 67 bin metrekarelik kapalı otopark alanı 2 bin 262 araç kapasitesine sahip olacak” dedi.
İnşaat süresinin iki yıl olduğu açıklanan hastanenin işletme süresinin ise 25 yıl olduğu kaydedildi.