Isparta’da Otobüs Kazası

Isparta’da Otobüs Kazası

Isparta Antalya karayolunda kuaförleri taşıyan tur otobüsünün devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 13 kişinin cenazeleri yapılan işlemlerin ardından ailelerine teslim edilmeye başlandı.
Gece yarısı 03 VY 403 plakalı tur otobüsüyle Afyonkarahisar’da aldığı kuaförleri Antalya’nın Manavgat ilçesindeki Side mahallesine götüren Sinan Doğraylı (53) iddiaya göre saat 05.00’de uyuyarak direksiyon hakimiyetini kaybetti. Sağa sola savrulan otobüs devrildikten sonra şarampole yan yattı. Kazada 13 kişi hayatını kaybetti, 2’si hafif, 6’sı ağır 33 kişi de yaralandı. Cenazeler ambulans ve cenaze araçlarıyla Bucak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Acı haberi alan kazazede yakınları Bucak Devlet Hastanesi’ne geldi. Çocuklarını kaybeden anne ve babalar gözyaşlarına boğuldu. Hastane bahçesinde, ‘Kuzum, yaktınız’ bizi feryatları yükseldi. Öte yandan morg da işlemleri tamamlanan Samet Taşpınar (17), Suat Esen (18), Amet Öksüm (17), Benan Mardin (23) İbrahim Çankır (38), Erkan Tan (42), Mehmet Şatır (30), Gökhan Can (25), Sinan Doğraylı (53), Turan Karatepe (17), Fehmi Şentürk (50), Akın Balkan ve Hidayet Cönk’ün cenazeleri aileleri tarafından alınmaya başlandı.
“BİSMİLLAH BİSMİLLAH DEDİK”
Kazayı hafif sıyrıkla atlatan Hüseyin Olucak, “Federasyon Antalya’ya gezi düzenlemişti. Gece 01:15’de yola çıktık. Otobüste uyuyorduk. Birden yolcular, ‘Bismillah, Bismillah’ demeye başladı. Uyandık. Sonra baktım otobüsün arkası ters çevrildi. Ben cam kenarındaydım. Otobüs yan yatınca cam patladı. Camın patladığı yerden çıktım. İlk kurtulanlardan biriyim. Bagajda sıkışan arkadaşımızı kurtardım” diye konuştu.
Kazadan kurtulan Halil Demir de, uyuduğunu belirterek şunları söyledi: “Uyuyorduk. Kazanın nasıl olduğunu anlamadık. Şoförün uyuduğunu söylüyorlar. Kazadan sonra uyandık. Bir şey hatırlayamıyorum. Çok acı bir durum. Üzülüyoruz. Afyonkarahisar’dan Antalya’ya geziye gidiyorduk. Şimdi memleketimize geri dönüyoruz. Şimdi bu minibüse bile binmeye korkuyorum.”
Hastaneye gelerek yaralıların durumu hakkında bilgi alan Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu da, sözlerini şöyle sürdürdü: “Vatandaşlarımızın başı sağolsun. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Vefat eden 13 vatandaşımız var. Otopsisi biten cenazeler imkanlarımızla memleketlerine gönderiliyor. Özel hastane ve burada tedavisi devam eden kardeşlerimiz var. Yaralıların sağlık durumu iyi.”