İsrail İranlı komutanı öldürdü

İsrail İranlı komutanı öldürdü

İran, üst düzey bir Devrim Muhafızları komutanının, İsrail'in dün Suriye'de düzenlediği hava saldırısında öldüğünü doğruladı.

Öldürülen İranlı komutanın isminin, General Muhammed Ali Allahdedi olduğu duyuruldu.

Devrim Muhafızları'nın internet sitesinde yayımlanan açıklamada, saldırıda aralarında İsrail tarafından öldürülen 2008 yılında öldürülen Hizbullah lideri İmad Muğniye’nin oğlu Cihad Muğniye’nin de olduğu altı Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtildi.

İSRAİL KONVOYU VURMUŞTU

İsrail ordusuna ait bir helikopter dün Suriye’nin güneyindeki Kuneytra kentindeki Mazrat Emel kasabasında Hizbullah’a ait üç araçlık bir konvoyu hedef aldı.
İsrailli bir yetkili, Channel 10 televizyonuna yaptığı açıklamada, “İsrail’e saldırı hazırlığında olan teröristlerin hedef alındığını” söylemişti.

NASRALLAH UYARMIŞTI

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Perşembe günü Lübnanlı El Meyadin televizyonunun konuğu olmuş ve İsrail’in Suriye’deki saldırılarının ‘Direniş eksenini hedef aldığını’ ve gerektiği takdirde cevap verebileceklerini söylemişti. Nasrallah, ellerinde en az 200 km menzilli İran yapımı Fetih 110 füzelerinin olduğunu açıklamıştı. Dünkü saldırının ardından Hizbullah’ın misillemede bulunabileceği ihtimali üzerine İsrail ordusu Lübnan ve Suriye sınırında teyakkuza geçti. 2003 yılında Suriye’deki savaşa, silahlı muhaliflere karşı dâhil olduğunu açıklayan Hizbullah, Suriye’nin güney cephesinde etkin.