İsrail, komutan vurdu!

İsrail, komutan vurdu!

Kudüs Seriyyeleri'nden yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında basından sorumlu komutan Ebu Hasaneyn şehit oldu" denildi.

Açıklamada saldırının ayrıntılarına ilişkin bilgi verilmedi.

İsrail ordusu, dün akşam düzenlediği saldırılarda aralarında İslami Cihad Hareketi yöneticilerinden Ebu Hasaneyn'in de bulunduğu 40 Filistinliyi hedef aldığını açıklamıştı.

YAHUDİ YERLEŞİMCİLER FİLİSTİNLİLERE ATEŞ AÇTI


Batı Şeria'nın Nablus kentindeki göstericilere Yahudi yerleşimciler ateş açtı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının protesto edildiği Batı Şeria'nın Nablus kentindeki göstericilere Yahudi yerleşimcilerin ateş açtığı, saldırıda yaralananların olduğu bildirildi.

GAZZE'DE 1 ASTSUBAY ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusu, Gazze'de 1 astsubayın öldürüldüğünü duyurdu.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Astsubay Başçavuş Yair Ashkenazy'nin (36) öldürüldüğü belirtilerek, Koruyucu Hat adı altında Gazze'ye yönelik saldırıların başladığı 7 Temmuz'dan bu yana hayatını kaybeden İsrail askerlerinin sayısının 33'e yükseldiği ifade edildi.

İsrail ordusu, Gazze'ye saldırı başlattığı günden bu yana 32 askerin öldüğünü, çoğu panik nedeniyle 463 kişinin yaralandığını belirtmiş ancak Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları bu sayının 76 olduğunu duyurmuştu.

65 BİN YEDEK ASKERİ SİLAH ALTINA ALDI

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına başladığından beri 65 bin yedek askeri silah altına aldığı bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Gazze'ye yapılan operasyonlar kapsamında 65 bin yedek askeri silah altına alındı" denildi.

Açıklamada ayrıca, Gazze'den İsrail'e atılan roketlere değinilerek "Gazze'ye operasyonların başlamasından bu yana İsrail'e 843 roket atıldı. Bunlardan 658'i İsrail topraklarına düştü, 166'sı Demir Kubbe savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildi" denildi.

Açıklamada, atılan diğer 19 roketin akıbetine ilişkin bilgi verilmedi.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr 2 Temmuz'da kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmiş, çok sayıda yedek askeri görevi çağırmıştı.

İsrail'in, 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, 200'ü çocuk, 99'u kadın 815 Filistinli öldü, 5 bin 260 kişi yaralandı.

4 ROKETTEN 2'Sİ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İsrail, Gazze'den atılan 4 roketten ikisinin Demir Kubbe savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildiğini öne sürdü.

İsrail ordusunun resmi Twitter sayfasından yapılan açıklamada, bugün Gazze'den İsrail'e 4 roket atıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Atılan roketlerden ikisi Demir Kubbe savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildi, diğer ikisi de boş araziye düştü" denildi.

Gazze'den bugün atılan bir füzenin ülkenin güneyindeki Askelon kentinde boş bir eve düştüğü ve söz konusu evde hasar meydana geldiği kaydedilmişti.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr 2 Temmuz'da kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

İsrail saldırılarında şu ana kadar 815 Filistinli hayatını kaybetti, 5 bin 260 Filistinli de yaralandı.

İsrail ordusu da Gazze'ye saldırı başlattığı günden bu yana 32 askerinin öldüğünü, çoğu panik nedeniyle 463 kişinin yaralandığını açıklamış ancak Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları bu sayının 76 olduğunu duyurmuştu.

MESCİD-İ AKSA'DA NAMAZA YAŞ SINIRLAMASI

İsrail polisi 50 yaş altı Müslümanların cuma namazını kılmak için Mescid-i Aksa'ya ulaşmasına engel oluyor.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, ramazan ayının son cuma namazı öncesi El-Beldetu'l Kadime (Eski şehir) ve Mescid-i Aksa çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alan binlerce asker ve polis, 50 yaş altı Müslümanların Mescid-i Aksa'ya gitmesine izin vermiyor.

Kudüs'teki birçok ana yol ile çevresi dünden bu yana İsrail polisi tarafından kapalı tutuluyor.

- Kudüs'te 39 Filistinli gözaltına alındı

İsrail, Kudüs'te dün akşam başlayıp sabahın ilk saatlerine kadar devam eden olaylarda 39 Filistinlinin gözaltına alındığını açıkladı.

İsrail polisinin resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, dün gece meydana gelen olaylarda 39 Filistinlinin gözaltına alındığı, 27 İsrail polisinin de hafif şekilde yaralandığı belirtildi.

Kadir Gecesi'ni Mescid-i Aksa'da ihya etmek isteyenlere 50 yaş sınırlaması getiren İsrail polisi, dün gece, Aksa'ya girmek isteyen Filistinlilere plastik mermi, göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile müdahale etmişti.

Hilalin gözlenmesi konusunda yaşanan görüş ayrılıkları nedeniyle ramazan ayına Türkiye'den bir gün sonra başlanan Filistin'de, Kadir Gecesi, dün ihya edilmişti.