İsrail protestosuna Yahudiler'den destek

İsrail protestosuna Yahudiler'den destek

Londra'nın Kensington semtindeki İsrail Büyükelçiliği binası önünde toplanan binlerce kişi, "Bombalamayı durdur, Öldürmeyi Durdur, Özgür Filistin" adıyla İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılarını protesto etti.

İngiltere'deki "Stop the War Coalition" (Savaşa Son Koalisyonu) sivil toplum örgütünün düzenlediği protestoya, aralarında Britanyalı Müslümanlar Girişimi, Avrupa İslam Forumu, Britanya Filistin Forumu ve Filistin Dayanışma Platformu olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu da destek verdi.

Protestocular, "Filistin'e özgürlük", "İsrail öldürmeyi durdur", "Gazze'deki İsrail saldırılarına son", "Özgür Filistin" yazılı pankartlar taşıyarak İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınayan sloganlar attı. Protestoya, Türk vatandaşları da Türk bayrakları ile destek verdi.

YAHUDİ HAHAMLARDAN PROTESTOYA DESTEK

Protestoya, Filistin bayrağı taşıyan Yahudi Hahamları da destek verdi. Bir otobüsün üzerinde Filistin Bayrağı ile çıkan Yahudi Haham, zafer işareti yaparak kalabalığı selamladı. Hahamın elinde taşıdığı "Musevilik Siyonist Devleti ve savaş suçlarını reddeder" yazılı pankart dikkat çekti.
Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı protestonun yapıldığı cadde araç trafiğine kapatıldı. Grup, yaklaşık iki saat süren protestonun ardından olaysız bir şekilde dağıldı.