İsrail saldırısının arkasında İran var!

İsrail saldırısının arkasında İran var!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail’in eski başbakanlarından Ariel Şaron için düzenlenen anma programında, Hizbullah’ın dünkü saldırılarından İran ’ı sorumlu tuttu.

Yakın Doğu Haber 'de yer alan habere göre, İran’la 5+1 Grubu arasındaki nükleer müzakerelere de tepki gösteren Netanyahu, dünkü saldırının arkasında olmakla suçladığı İran’ın 5+1 grubu ile nükleer silah yapabilecek kapasite kazanabilmek için anlaşmaya çalıştığını söyledi ve bu anlaşmaya kesinlikle karşı olduklarını vurguladı.

'ŞİDDETLE KARŞILIK VERECEĞİZ'

İsrail’in "ister uzaktan isterse de yakından gelsin her türlü tehlikeye karşı kendini savunabilecek güçte" olduğunu belirten Netanyahu, “İran şu an Hizbullah aracılığıyla Golan Tepeleri'nde bize karşı bir terörist cephe oluşturmaya çalışıyor. Biz bu çabalara şiddetle karşılık vereceğiz” dedi.

Hizbullah dün İsrail’in işgali altındaki Şeba Çiftlikleri’nde bir askeri konvoya operasyon düzenlemiş, el-Menar televizyonu operasyonda 9 askeri aracın imha edildiğini duyurmuştu. Çeşitli haber kaynakları Hizbullah’ın dünkü saldırısında 17 İsrail askerinin öldürüldüğünü duyururken, İsrail dünkü operasyonda 2 askerinin öldüğünü 7 askerinin de yaralandığını açıkladı.