İsrail savaş uçakları Suriye'de askeri havaalanını vurdu!

İsrail savaş uçakları Suriye'de askeri havaalanını vurdu!

Suriye rejimi, İsrail savaş uçaklarının başkent Şam'ın batısındaki askeri havaalanına saldırı düzenlediğini duyurdu.
Resmi televizyona konuşan Ordu yetkilileri, Mezze askeri havaalanına İsrail uçaklarından çok sayıda roket fırlatıldığını söyledi.
Resmi haber ajansı SANA, saldırı sonrasında ambulansların olay yerine gittiğini gösteren görüntüleri paylaştı. Sosyal medyada yer alan videolarda ise havaalanında büyük patlamaların büyük patlamaların gerçekleştiği yer alıyor.
Şam rejimi, söz konusu bombardımanı 'alçakça' olarak tanımladı. Saldırıda can kaybı olup olmadığıyla ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmış değil.
İsrail, geçen yılın son aylarında da Suriye'ye füze saldırılarında bulunmuştu. Hedef alınan yerlerden biri yine Mezze'ydi.
Mezze askeri havaalanı, rejim lideri Beşar Esad'ın başkanlık sarayına 4 kilometre mesafede bulunuyor. 16 uçak hangarına sahip tesiste askeri birlikler de bulunuyor.

REJİMİN KALBİNE BOMBALI SALDIRI
Gece saatlerinde uçakların vurduğu Şam'da, dün akşam saatlerinde bir bombalı saldırı düzenlendi. Güneydeki Kafr Sousa'yı hedef alan saldırıda en az 7 can kaybı var. Söz konusu bölge ülkenin en önemil güvenlik birimlerine ait merkezlere ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda bir çok üst düzey bakan ve yetkilinin burada yaşıyor.
Devlet televizyonuna yansıyan görüntülerde, birçok arabanın enkaza dönüştüğü görülüyor.
Suriye'de 30 Ocak'ta başlayan ateşkeste kısmi ihlaller olsa da silahlar büyük çoğunlukla susmuş durumda. Birleşmiş Milletler (BM), ateşkesin bazı istisnalar dışında başarılı bir şekilde uygulandığını dün duyurdu.
Mart 2011'de gösterilerin başladığı iç savaş ülkesinde taraflar 23 Aralık'ta Kazakistan'ın başkenti Astana'da barış görüşmelerine katılacak.