İsrail, Suriye'ye füze attı

İsrail, Suriye'ye füze attı

İsrail'de yayınlanan Jerusalem Post gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre, ordu kaynaklarına dayandırılarak verilen habere göre, Suriye tarafından Golan Tepeleri'ne füze atıldı.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada ise Golan Tepeleri'ne yapılan füze saldırısına misilleme olarak Suriye rejimine ait askeri bir hedefin 3 füzeyle vurulduğu belirtildi.

KUDÜS SERİYYELERİ'NDEN NETANYA'YA FÜZE SALDIRISI

Öte yandan, İslami Cihad Hareketinin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri'nden yapılan yazılı açıklamada, "Mücahitlerimiz Netanya kentini yerel yapım 'Burak 100' füzeleriyle hedef almıştır" denildi.

Açıklamada, Gazze'ye 90 kilometre uzaklıktaki Netanya kentinin ilk defa Burak 100 füzeleriyle hedef alındığı kaydedildi.

İsrail ordusunun, Suriye'nin denetimindeki Golan Tepesi'nde yer alan bir askeri noktaya 5 füzeyle saldırdığı bildirildi.

GOLAN TEPESİ'NDE 5 FÜZE İLE SALDIRI DÜZENLENDİ

Muhalif Golan ve Kuneytra haber merkezi sorumlusu Esad el-Colan, İsrail ordusunun Golan Tepesi'nde Suriye ordusuna ait bir askeri noktaya 5 füzeyle saldırdığını söyledi.

İsrail ordusuna ait savaş uçaklarının Golan Tepesi'ndeki Kuneytra çevresinde birçok yeri bombaladığını ifade eden Colan, saldırı bölgelerinden alev ve dumanların yükseldiğini kaydetti.

Saldırıların akşam saatlerinde meydana geldiğine değinen Colan, bölgede büyük bir sessizliğin olduğunu ve Suriye ordusuna ait savaş uçakları ile helikopterlerin gün boyunca muhaliflerin denetimindeki yerleri bombaladığını aktardı.

İsrail'in saldırdığı bölgelere çok sayıda ambulansın gittiğini dile getiren Colan, ölen ve yaralananların olup olmadığıyla ilgili bilgi vermedi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Golan Tepeleri'ne yapılan füze saldırısına misilleme olarak Suriye rejimine ait askeri bir hedefin 3 füzeyle vurulduğu belirtilmişti.

Bu arada, söz konusu saldırıya ilişkin Suriye rejiminden henüz bir açıklama gelmedi.