İstanbul'da Fuat Avni operasyonu!

İstanbul'da Fuat Avni operasyonu!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ/PDY'nin emirleri doğrultusunda hareket eden sosyal medya kullacısı Fuat Avni'nin tespiti ve FETÖ lehine yayın yalan internet sitesi yöneticilerine yönelik operasyon başlattı. Aralarında Said Sefa'nın da bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 1,5 yıldır devam eden çalışmalar neticesinde İstanbul merkezli 9 ili kapsayan FETÖ propagandası yaptığı belirlenen sosyal medya, sanal alem ve internet medyasına yönelik operasyon düzenlendi. Fethullahçı Terör Örgütü'nün amaçları doğrultusunda yayın ve propaganda faaliyetlerinde bulunan Rota Haber, Subuo Haber, Aktif Haber, Haberdar, Merkür Haber isimli internet site ve yöneticileri gözaltına alındı.

ANAYAL DÜZENİN İŞLEYİŞİNE KARŞI KOYMAK VE DARBEYE ZEMİN HAZIRLAMAK
Aralarında kamuoyunda ilk Fuat Avni olarak bilinen Said Sefa'nın da bulunduğu 28 şüpheli emniyete götürüldü. Haklarında 'Toplumda Algı Yaratmak', 'Devlet Büyüklerini Küçük Düşürmek, Resmi Kurumlarını İtibarsızlaştırmak' ve 'Darbeye Zemin Hazırlamak İçin Örgütlü Olarak Hareket Etmek' suçları kapsamında işlem başlatıldı. Şüphelilerin amacının FETÖ/PDY'ye bağlantılı olarak sosyal medya üzerinde Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı koymak, darbeye zemin hazırlamak olduğu iddia edildi. Emniyetteki sorguları devam eden 28 kişinin adliyeye sevk edileceği öğrenildi.