İstanbul için Pazartesi alarmı!

İstanbul için Pazartesi alarmı!

Topbaş, toplu taşıma araçlarının ücretsiz olacağını belirterek, vatandaşları zorunlu kalmadıkça bireysel araçlarını kullanmamaları konusunda uyardı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) düzenlediği basın toplantısında okulların açılması nedeniyle oluşabilecek trafik yoğunluğuna karşı tedbir aldıklarını açıkladı. Toplu taşımanın ücretsiz olacağını belirten Kadir Topbaş, vatandaşları toplu taşıma araçları kullanmaları konusunda uyardı.Yeni eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla öğretmen ve öğrencilere başarılar dileyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Yarın itibariyle ilk, orta ve liselerde eğitim yılı başlıyor. 2014-2015 ders yılının tüm öğrencilere başarılı olmasını diliyorum. Velileri ve öğretmenlerimizi bu konuda özellikle öğrenciler üzerindeki çalışmalarında ayrıca başarılar diliyorum" dedi.

"YOĞUN SAATLERDE TRAFİĞE ÇIKMAYIN"

Sağlıklı ve güvenli bir eğitim dönemi için birtakım çalışmalar yaptıklarını ifade eden Topbaş, "Her yıl olduğu gibi bizler, Büyükşehir Belediyesi olarak İstanbul'da trafiği ilk hafta etkilenmemesi konusunda vatandaşlarımızdan destek alıyoruz. İstanbul trafiği gerçekten bir haftalık süreçte sıkıntılar yaşamıyor. Ders başı yapacak olan öğrencilerimizin stresi, velilerin heyecanının yatıştırma adına biz yurttaşlarımızdan ve İstanbullulardan özellikle Pazartesi günü itibariyle mümkün mertebe bireysel araçlarının toplu taşıma araçlarını kullanmalarını rica ediyoruz. Mümkün mertebe yine pik saatlerde zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamayı önermekteyiz" diye konuştu.Vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanmaları konusunda uyaran Topbaş, Pazartesi günü itibariyle 06.00-13.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarının ücretsiz olacağını söyledi.

"TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ OLACAK"

Kadir Topbaş, "İstanbul'da 2,5 milyona yakın öğrencimiz ders başı yapıyor. Ayrıca 110 bin öğretmenimiz ders başı yapacak. Yoğun bir hareketlilik var. Pazartesi gününden itibaren biz de İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bazı önlemler aldık. Yarın itibariyle toplu taşıma araçlarımız ücretsiz olacak. Toplu taşıma araçlarında ilaveler yaptık. Artık 400 bin insanımızı daha taşıyabilecek destek otobüslerimizi devreye sokuyoruz. İstiyoruz ki İstanbullular toplu taşımayı tercih ederken bir sıkıntı yaşamasınlar" dedi.Trafik ve güvenlik nedeniyle emniyet birimleriyle de birlikte görev yapacaklarını belirten Topbaş, "Bu çalışmalarda özellikle bin 250 civarındaki polisimiz, 800 civarında jandarmamız, bin civarında zabıtamız ortaklaşa birlikte görev yapmaktalar" diye konuştu.

"İSPARK, SERVİSLERE ÜCRETSİZ HİZMET VERECEK"


Yağışlara karşı da uyaran Başkan Topbaş, "Pazartesi günü itibariyle bir yağışın lokal olarak yer yer geleceğinden bahsediliyor. Bu konuda İstanbullular zaten tecrübeli. Yağışlı havalarda biraz daha dikkatli olmak gerekiyor. Trafiğe Kazı çalışmalarına ara verdik. İSPARK şirketi de servislere saat 14.00'e kadar ücretsiz hizmet verecek" şeklinde konuştu.Geçen yıllarda çok fazla bir trafik yoğunluğunun yaşanmadığını ifade eden Kadir Topbaş, "Nasıl başlarsanız, öyle gider. Geçen yıllarda İstanbullular bizim yaptığımız anonslara dikkat etti. Bu da hep takdir topladı. İstanbulluların güven duygusundan dolayı teşekkür ediyorum. Yarın hepimizin dikkatine değecek bir şekilde trafikte bir rahatlık olacaktır" dedi.