İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu’ndan Açıklama

İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu’ndan Açıklama

İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu tarafından yapılan açıklamada, 7 Ekim 2014 tarihinde yurdumuzun çeşitli bölgelerinde meydana gelen kamu düzenini ve huzurunu bozucu yasa dışı eylemler eleştirildi.
Açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti’nin Anayasasının 2. maddesinde yer aldığı üzere bir hukuk devleti olduğu belirtilerek “Hukuk devleti, tüm organlarının hukuk kuralları ile bağlı olduğu, yasama, yürütme, yargı erklerinin birbirinden ayrı ve bağımsız olduğu, hukuk karşısında herkesin eşit olduğu bir devleti ifade eder” dedi.
Dünyanın hiçbir hukuk devletinde, kimliği ve kişiliği ne olursa olsun hiç kimsenin kamu düzenini ve huzurunu bozma, kamu mallarına zarar verme ve daha da ileri giderek ülkenin ortak değerleri olan bayrak ve kurucu liderin büstlerine saldırma hakkı olmadığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:
“7 Ekim günü yurdumuzun çeşitli bölgelerinde meydana gelen yasa dışı eylemlerin, demokrasi ve hukuk devleti bağlamında hoş görülmesi mümkün değildir. Sorumlular hakkında gecikmeksizin ve taviz verilmeksizin gerekli hukuki takibatın yapılması ve hakettikleri cezaların verilmesi devletin öncelikli vazifesidir. İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu olarak, uğruna sayısız şehit verdiğimiz Ayyıldızlı al bayrağımıza ve ülkemizin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büstlerine yapılan saldırıları lanetlediğimizi beyan ediyor, hukuk alanındaki milliyetçi mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi Yüce Türk milletine saygılarımızla ilan ediyoruz.”