İstanbul'da 552 bin liralık dolandırıcılık

İstanbul'da 552 bin liralık dolandırıcılık

Yürütülen çalışmanın tamamlanmasının ardından geçtiğimiz çarşamba günü operasyon yapıldı. 13 ilçede gerçekleştirilen operasyonlarda 18 kişi gözaltına alındı. Baskın yapılan adreslerde yapılan aramalarda 4 laptop bilgisayar, 2 hard disk, dolandırıcılıkta kullanılan çok sayıda hesap cüzdanı ve havale dekontu ele geçirildi. Yapılan arama görüntüleri polis kameralarına da yansıdı.

552 BİN TL'LİK VURGUN YAPTILAR
Emniyet tarafından yapılan tespitlerde şebekenin 27 ayrı dolandırıcılık eylemi gerçekleştirdiği belirlendi. Bu eylemlerle dolandırıcıların 552 bin TL haksız kazanç elde ettiğinin belirlendiği dile getirildi.

BENZER YÖNTEMLERLE DOLANDIRDILAR
Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından operasyon düzenlenen şebekenin, aradıkları kişileri benzer yöntemlerle dolandırdığı öğrenildi. Şebekenin en sık kullandığı yöntemin ise “Banka hesabınız terör örgütünün eline geçti" diyerek aradıkları kişileri kandırmak olduğu belirtildi.
Bu yöntemde aradıkları kişilere benzer cümleler kullanan şebeke üyelerinin daha çok “Sizin terörist olmadığını biliyoruz, bizimle işbirliği yapın, vereceğimiz hesaba para yatırın, bu sayede teröristleri yakalayacağız" dediği öğrenildi. Para yatırılmaması halinde ise aranan kişilerin “sizde teröristlerle işbirliği yapmaktan yargılanırsınız" diyerek tehdit edildiği belirtildi.
Şebeke üyeleri tarafından açılan hesaplara yatırılan paralar ise şebeke üyeleri tarafından banka ve banka ATM'lerinden çekildi. Şüphelilerden bazılarının para çekme anları güvenlik kameralarına da yansıdı.

ŞÜPHELİLERDEN 6'SI TUTUKLANDI
Gözaltına alınan 18 şüpheliden 4'ü savcılık talimatıyla emniyetten serbest bırakılırken, 14 şüpheli Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. 6 şüpheli tutuklanırken, 8 şüpheli hakkında “Adli Kontrol" kararı verildi.