İstanbul’da şüpheli araç paniği

İstanbul’da şüpheli araç paniği

Olay, saat 02.30 sıralarında Eyüp’te Yeşilpınar Mahallesi Karadeniz Caddesi üzerinde yaşandı. Seyir halinde olan 46 NF 808 plakalı aracın silahlı saldırı gerçekleştirebileceği ihbarı üzerine polis teyakkuza geçti. Polis ekiplerine plakanın anons edilmesi üzerine duyarlı olunması istendi. Bir süre sonra anons edilen aracın Eyüp’te görülmesi üzerine hareketli anlar yaşandı. Eyüp İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin polisin “dur” ihtarına uymaması üzerine polis ekipleri ile sürücü arasında kovalamaca yaşandı. Polisten kaçan araç, bir süre sonra Eyüp ve Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından Karadeniz Caddesi üzerinde durduruldu. Araç içerisinde bulunan biri bayan iki kişi polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Araç sürücüsü T.K ve yanında bulunan F.B isimli kadın gerekli işlemlerin yapılması için polis merkezine götürüldü. Sürücü T.K’nın üzerine bir tabanca bulunurken, polisten kaçarken olay yerine yakın bir bölgeye attığı belirlenen pompalı tüfek de polis ekipleri tarafından incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Öte yandan polis ekipleri durdurulan araçta da bir süre inceleme yaptı. Şahsın dışarıya attığı iddia edilen pompalı tüfekte ekipler tarafından güvenlik şeridiyle çevrildi. Polis ekiplerinin olayla ilgili başlattığı inceleme sürüyor.