İstanbul'da uyuşturucu tacirlerine ağır darbe

İstanbul'da uyuşturucu tacirlerine ağır darbe

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Anadolu yakasında torbacılara bonzai temin eden bir şebekeyi çökertmek için çalışma başlattı. Yaklaşık 2 ay süren teknik ve fiziki takiplerin ardından harekete geçen ekipler, Pendik, Kadıköy, Ümraniye ve Üsküdar'da eş zamanlı operasyon düzenledi.

ŞEBEKE LİDERİ DE GÖZALTINDA

Operasyonda şebekenin liderliğini yapan Volkan Y.'nin de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerlerinde ve göstermiş oldukları yerlerde yapılan aramalarda 12 kilo 956 gram satışa hazır bonzai, 2 adet sentetik uyuşturucu olan Ectasy hap, 510 gram bonzai üretiminde kullanılan 'Mam' isimli kimyasal madde, hassas teraziler ve uyuşturucu imalatında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

10 ŞÜPHELİDEN 7'Sİ TUTUKLANDI

Şebekenin bonzainin hammaddesi olan 'Mam' kimyasal içeriğini Çin'den getirerek imalathane olarak kullandıkları depolarda 'Yavşan Otu' ile karıştırarak gençlere satılmak üzere torbacılara dağıttığı belirlendi.

Polisteki işlemleri tamamlanan uyuşturucu şebekesi üyesinden 7'si çıkarıldığı Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'nde tutuklandı.