İstanbul’un En Büyük Yemek Şenliği Başlıyor

İstanbul’un En Büyük Yemek Şenliği Başlıyor

Kebabı, katmeri, baklavası ve fıstığıyla dünya çapında üne sahip Gaziantep mutfağı birbirinden lezzetli yemeklerini ve kültürünü İstanbulluların ayağına getiriyor. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Gaziantep Yemek Şenliği yoğun katılım nedeniyle bu sene İstanbul’un iki yakasında birden düzenlenecek. Şenlik; Avrupa yakasında 12-13-14 Eylül Beylikdüzü Çarşamba Pazarı alanında, Anadolu Yakasında ise 13-14 Eylül Maltepe Sahili Miting alanında düzenlenecek.
Geçtiğimiz yıl 350 bin kişinin ağırlandığı İstanbul’un en büyük yemek şenliklerinde bu sene toplamda 500 bine yakın ziyaretçinin gelmesi ve 500 bin porsiyon civarında yemek tüketilmesi hedefleniyor. Kebaptan Katmere kadar Antep’in tüm yemekleri ziyaretçilere sunulacak.
ETKİNLİK PROGRAMLARI:
AVRUPA YAKASI- BEYLİKDÜZÜ ÇARŞAMBA PAZARI
İstanbul Avrupa Yakası Gaziantepliler Derneği tarafından düzenlenen etkinlik 12 Eylül Cuma günü saat: 13.00’da başlayıp 13 ve 14 Eylül tarihlerinde devam edecek. Beylikdüzü Çarşamba Pazarı alanında düzenlenecek 3. Gaziantep Kültür Sanat ve Yiyecekleri Şenliğinde Antepli yemek ustaları maharetlerini sergileyecek.
Etkinlikler: Antep’ten gelen ustaların yemekleri tadılacak. Yöresel sanatçılar ve folklor ekipleri gösteri sunacak. Atatürk’ün özel yapım kravatı ve 300 Spartalı’nın orijinal yemenileri ziyaretçilere sunulacak. Yemek yarışmaları düzenlenecek. El işi ustaları, sedef kakma, yemeni, ebru sanatı gibi alanlarda işin üstatları da şenlikte gösterilerini sunacak.
ANADOLU YAKASI - MALTEPE SAHİLİ MİTİNG ALANI
Gaziantep Dernekleri Federasyonu çatısı altında İstanbul, Anadolu, Kadıköy ve İslahiyeliler Gaziantep Derneklerinin işbirliğiyle düzenlenen Tanıtım Günleri ve 1. Yiyecek Şenliği 13 Eylül Cumartesi Saat 13.00’da Maltepe Sahili Miting alanında düzenlenecek. Gaziantep’in dünyaca meşhur lezzetleri ve kültürü İstanbullulara tanıtılacak.
Etkinlikler: Kadınlar ve erkekler arasında çiğ köfte yoğurma yarışması ve baklava yeme yarışması gibi renkli etkinliklere sahne olacak şenlikte TRT ve yöresel sanatçıların konserleri, folklor ve Çeled Uşaklar gibi etkinlikler ziyaretçilere güzel bir hafta sonu geçirme imkanı sunacak. Ziyaretçiler Antep’in yemeklerini tadıp davul zurna eşliğinde eğlenecek.