İstanbul'un yeni Vali'sinden ilk açıklama

İstanbul'un yeni Vali'sinden ilk açıklama

İstanbul Valiliği’ne atanması ile ilgili olarak Vali Vasip Şahin, atanması ile ilgili olarak basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, “İnşallah bizim için, memleketimiz için Malatya için, İstanbul için hayırlı bir karar olur. Temennimiz orada elimizden gelen imkanlarla ve kabiliyetimizle en iyi şekilde hizmet edebilmek. Cenab-ı Hak mahcup etmesin. Tabi bu takdirde bulunan Sayın İçişleri Bakanımıza, hükümetimizin çok değerli üyelerine, Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza bu noktada desteklerinden ve bize vermiş oldukları bu görevden dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah onlara karşı da, milletimize ve İstanbullulara karşı da mahcup olmayız” dedi.

Vali Şahin, “Ben öncelikle Malatyalılara ve Malatya halkına çok teşekkür etmek istiyorum. Buradaki görevim müddetince her an yanımda oldular, hep yapıcı eleştirileriyle, takdirleriyle, destekleriyle hep yanımda oldular. Ben Malatya’dan gerçekten yüreğimi burada bırakarak ayrılacağım. İnşallah Malatya’ya çok daha güzel hizmet edenler gelecektir. Bizden sonra gelen valimiz de gayretli ve tecrübeli bir insan. İnşallah Malatya hakkettiği hizmetin daha fazlasına ulaşacaktır. Ama benim dediğim gibi Malatya’ya kalbimin en azından bir parçasını bırakmış oldum. Bütün Malatyalılara teşekkür ediyorum. Haklarını helal etmelerini diliyorum. Malatya hem bulunduğu konum itibariyle, hem yetiştirmiş olduğu insan yapısı itibariyle gerçekten övünülecek bir şehir. Hemşehrisi olmakla gurur duyulacak bir şehir. Dolayısıyla ben Malatya’ya her anlamda teşekkür ediyorum” ifadelerini kaydetti.

Vali Şahin, “Her dönemde kararnameler çıkar, siz böyle bir atama bekliyor muydunuz” sorusuna ise şu cevabı verdi: “Böyle bir şey beklemiyordum doğrusu. İstanbul sadece Türkiye’nin değil, dünyanın çok önemli şehirlerinden birisi ve dünya başkenti. Dolayısıyla İstanbul gibi bir şehrin ağır yükünün omuzlarımıza verileceğini doğrusu beklemiyordum. Büyüklerimizin takdiri, onlara şükranlarımı arz ediyorum. Allah bizleri mahcup etmesin, yardımcımız olsun. İnşallah büyüklerimizin desteği, İstanbulluların desteğiyle birlikte elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız.”

’GEZİ’ EYLEMLERİNİ OLAYSIZ BİTİRDİ

Vali Vasip Şahin, İstanbul’daki ’Gezi’ olayları ile ilgili olarak Malatya’da o dönem gerçekleşen eylemleri olaysız bir şekilde bitirmişti. Yürüyüşler ve protestolar esnasında eylem noktalarına gelen Vali Şahin, eylemi organize eden grupların yöneticileri ile görüşmeler yaparak, olayları büyümeden önlemiş ve eylemlerin olaysız bitmesine katkı sağlamıştı.

VALİ VASİP ŞAHİN

Malatya Valiliği’nin internet sitesinde Vali Vasip Şahin’in biyografisi şu şekilde veriliyor:
“Vali Vasip Şahin, 1964 yılında Bayburt’ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Erzincan’da tamamladı. 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1986 yılı Haziran ayında Erzincan Kaymakam adayı olarak göreve başladı. 1987 yılında bir yıl süre ile İngiltere’de inceleme ve araştırmalarda bulundu. Daha sonra sırasıyla; Kastamonu - Küre, Malatya - Pütürge ilçelerinde kaymakamlık, Muş Vali Yardımcılığı, Bolu - Mudurnu, Ankara - Kızılcahamam ilçelerinde kaymakamlık, Düzce Vali Yardımcılığı yaptı. 2003 yılında İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri ve Sivil Savunma Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı olarak görevde bulundu. Eylül 2005 - Ağustos 2008 tarihleri arasında İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı, 5 Ağustos 2008 tarihinden itibaren İller İdaresi Genel Müdürü ve 11.05.2010 tarih ve 407 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 07.06.2010 - 17.08.2012 tarihleri arasında Düzce Valisi olarak görev yaptı. Bu görevi yürütürken 1 Ağustos 2012 tarih ve 2012/3511 Sayılı Kararname ile Malatya Valisi olarak atandı. Vasip Şahin, evli ve üç çocuk babası olup İngilizce bilmektedir.”