Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Salı

16°/

Çarşamba

11°/

Perşembe

12°/

Cuma

11°/

Cumartesi

10°/

Pazar

11°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Gündem

İşte darbenin şifreleri!

FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi kalkıştığı darbe girişiminin şifreleri terörist başı Gülen'in ikinci adamı Abdullah Aymaz tarafından şubat ayında 2 kez verilmiş. Aymaz, 16 Şubat'ta zor bir dönemden sonra görevin ‘Salih Zat'a verileceğini yazarken 29 Şubat'ta da “Kışladaki defneden haber alıyoruz” demiş ve darbenin yapılacağı aslında yandaşlarına haber vermiş.

Yayınlanma:
İşte darbenin şifreleri!

Paralel çetenin lideri olan Fetullah Gülen’in en güvendiği isimler arasındaki Abdullah Aymaz, darbenin tarihini ve diğer şifrelerini 16 Şubat 2016 ve 29 Şubat 2016’da vermiş.

Abdullah Aymaz, “Salih Zat’ın dönemi” başlıklı köşe yazısında, 2016’nın kendileri açısından çok sıkıntılı geçeceğini ve ardından görevin ‘Salih Zat’a verileceğini yazmış.

KIŞLADAKİ DEFNEDEN HABER ALIYORUZ

Aymaz, 29 Şubat 2016 tarihli “Nevbahar mesajı” başlıklı yazısında; 12 Eylül darbesinden önce, Sızıntı dergisinin Haziran 1980 sayısında yazdığı “Yusuflara müjdeler olsun” başlıklı yazıyı paylaşmış ve “Kışladaki defneden haber alıyoruz” demişti. Aymaz, yazısının sonunda, Şimdi de 36 sene sonra, diyorum ki: Yusuflara müjdeler olsun!..” ifadelerini kullanmıştı.

İLGİLİ HABER Yeni Atama ve Görevden Alma Kararları Resmi Gazete’de Yayımlandı
FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi kalkıştığı darbe girişiminin şifreleri terörist başı Gülen'in ikinci adamı Abdullah Aymaz tarafından şubat ayında 2 kez verilmiş. Aymaz, 16 Şubat'ta zor bir dönemden sonra görevin ‘Salih Zat'a verileceğini yazarken 29 Şubat'ta da “Kışladaki defneden haber alıyoruz” demiş ve darbenin yapılacağı aslında yandaşlarına haber vermiş.

2016 YILINDA GÖĞSÜ YUMRUKLANDIKÇA GENİŞLEYEN SALİH ZAT’A GÖREV BİLDİRİLECEK

Zaman gazetesinin kayyıma devredilmesinden önce gazetedeki köşesinden darbenin işaretlerini veren Abdullah Aymaz, hem itiraf niteliğinde, hem de yapı içindeki sapkın inancın göstergeleri olan şeyler yazmış.

Aymaz, 16 Şubat 2016 tarihli “Salih Zat’ın dönemi” başlıklı yazısında bir şeyhle görüşmesini anlatırken şöyle diyor: “Şeyh Efendi bizlere bol bol dua etti ve ilginç bir şekilde 2016 yılının çok zor geçeceğini, felaketlerin yakın olduğunu ve 2016 yılında göğsü yumruklandıkça genişleyen Salih Zat’a görevinin bildirileceğini söyledi. Kendisinin de bunu bilmediğini, bunun çok büyük bir sır olduğunu fakat artık sırrın dünya semalarına indiğini belirtti. Hepimiz büyük bir şaşkınlık içerisindeydik. Hele Necmeddin Dayı, kendisinin kesinlikle bu konuları hiçbir zaman açmadığını, bu konular hakkında konuşmadığını daha sonra bize söyledi ve büyük bir şok yaşıyordu. Necmeddin Dayı, kendisine benim bir sene önce gördüğüm o Salih Zât ile ilgili rüyayı da anlattı ve çok dikkatli bir şekilde dinleyen Efendi Hazretleri, daha sonra camide gördüğümüz mermer üzerine kazınmış kitabı ile ilgili çok enteresan bir şekilde ve hiç tereddüt etmeden, ‘Bu o Salih Zât’a işarettir!’ dedi. Tevafuklar üst üste geliyordu.”

AYMAZ, ÇÖZÜLMEYİ ÖNLEMEK İÇİN YAZIYOR

Gülen’den sonra FETÖ’nün en önemli manevi lider sayılan Aymaz’ın, insanı dinen günahkâr durumuna düşüren bu tür yazıları sık sık kaleme almasının nedeni, ihanet örgütünün gerçek yüzünü görüp kitleler halinde ayrılan tabanın çözülmesini önlemek. Tabandaki insanların, hainlerin gerçek yüzünü görüp ayrılmasını önlemek için ileri sürülen argümanlar işe yaramadıkça FETÖ’nün üst yapısı, dinen çok sakıncalı, hatta insanı dinden çıkartacak içerikte söylemlere başvurmak zorunda kalıyor.

KIŞLADAKİ DEFNEDEN HABER ALIYORUZ

Abdullah Aymaz, 29 Şubat 2016 tarihinde, Fetullah Gülen’in Haziran 1980’de yazdığı “Nevbahar mesajı” başlıklı yazısını aynen köşesine taşımıştı.

Aymaz, “Mabed, mekteb ve kışlada letaif, derinliğince bir uykudan uyananlar gibi gerine gerine, esneye esneye de olsa silkinip kendine gelmektedir. Sanki tozu dumana katarak gelen biri var, müjdesini sağa sola mesajlar halinde tebliğ edip geçiyor; bahar müjdesi kulağına üflenmiş bülbüllerin, cırcır böceklerinin mukaddes vazifelerini durup dinlenme bilinmez bir şevkle eda etmeleri gibi…” ifadeleri dikkat çekiyor. Aymaz yazısında; “Kapısında duramadığımız kalelerin içinde nutukhanlarımızın sadasını işitiyoruz. Andeliblerimiz sanki maristanda şakıyor. Ayak basamadığımız dikenlikte güllerimiz gülümsemeye başladı” dedi.

“Siz hiç kış uykusundan kalkanları gördünüz mü?” sorusunu soran Gülen’in “Haberini kâh kırdaki bir çiçekten, kâh dehlizdeki bir çiğdemden, kâh kışladaki bir defneden, kâh mektebteki bir gülden bir nergizden kâh hastanedeki bir papatyadan alıyoruz” yanıtını vermesi dikkat çekiyor. Aymaz, Gülen’in yazısını yayınladıktan sonra “Şimdi de 36 sene sonra, diyorum ki: Yusuflara müjdeler olsun!..” mesajını yazdı.

Aymaz, Gülen’in ikinci adamı

Abdullah Aymaz, FETÖ yapılanmasında Fetullah cGülen’den sonraki en önemli isim olarak kabul ediliyor. Gülen İzmir Kestanepazarı’nda terör örgütünün ilk tohumlarını atarken, Aymaz’ı 16 yaşında bir ergen iken yanına aldı; onu adeta kendi zihin ve algı yapısını birebir zerkederek yetiştirdi.

Aymaz, yıllarca Sızıntı dergisine Safvet Senih adıyla, terör örgütünün mantalitesini dayatan yazılar yazdı yazdı. Zaman gazetesinde uzun yıllar tepe yöneticiliği ve yazarlık yaptı. FETÖ örgüt piramidinde 12 kişilik ‘Başyüceler Şurası’nda bulunuyor, ayrıca Avrupa imamı. 17-25 sürecinde Türkiye’yi terkeden Aymaz’ın Almanya’da yaşadığı sanılıyor.

‘Kışladaki bir defne’nin anlamı

Emekli Deniz Kurmay Albay Koray Eryaşa, 29 Şubat 2016 tarihinde yeninden yayımlanan F. Gülen’in 36 yıl önceki yazısındaki ayrıntıya dikkat çekmişti. Eryaşa, Gülen’in yazısında geçen “kışladaki bir defneden” ifadesine dikkat çeken, sosyal medyada “Yazıdaki ‘kışladaki defne’ sözüne dikkat, Defne üstsubay General ve Amirallerin şapkalarının kenarlarındaki sarı sırmadır” dedi.

FETÖ’yü törenle karşılarlar

Gülen için “Kimi Kast ediyorlar, Genelkurmay Başkanı?” diyen Eryaşa, “Bu konuda açıklama yaparsa seviniriz. Askeri bir darbe ülkemizde iç savaşa neden olur, başarırlarsa askeri darbe sonunda FETÖ’yü törenle Ankara Esenboğa’da karşılarlar.” İfadelerini kullanmıştı.

Uslu: Temmuzda Türkiye’deyim

Parelel çetenin yöneticilerinden Emre Uslu, sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan 2016 yılının Mart ayında yaptığı paylaşımla takipçilerine Temmuz ve Ağustos arasında Türkiye’ye geleceğini bunun için de bilet parasını ödemek isteyenlerin olup olmadığını sordu. Hakkında yakalama kararı olan Uslu’nun bu paylaşımı, ‘ülkeye nasıl giriş yapacağı?’ sorusunun sorulmasına neden olsa da cevap olarak 15 Temmuz Cuma gecesi darbecilerin girişimi oldu. 

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler