İşte kritik derbi öncesi son gelişmeler, muhtemel 11'ler

İşte kritik derbi öncesi son gelişmeler, muhtemel 11'ler

Sarı Kırmızılı takım, şampiyonluk yarışındaki önemli derbiden galibiyetle ayrılarak, zirvedeki yerini korumaya çalışacak. Son iki sezonun şampiyonu siyah-beyazlılar ise, derbiden galibiyetle ayrılarak, son 3 haftaya lider girmeyi amaçlıyor. Galatasaray, Süper Lig'de 30. haftayı 63 puanla lider geçerken, Beşiktaş ise topladığı 62 puanla haftayı averajla ikinci sırada bitirdi. Sarı Kırmızılı ekipte sarı kart cezalısı Serdar Aziz maçta forma giyemeyecek.

Fenerbahçe ile oynanan kupa maçında kırmızı kart gören ve bir maç cezası nedeniyle Süper Lig'deki Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmasında görev alamayan Pepe ise, derbide forma giyebilecek. Yine kupa mücadelesinde yedekte olmasına rağmen tedbirli olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna gönderilen Tolga Zengin de açıklanan bir maçlık ceza sonrası kadroda yer alabilecek. Üç oyuncu ceza sınırında. Galatasaray'da Beşiktaş derbisi öncesinde 3 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Sofiane Feghouli, Maicon Roque ve Sinan Gümüş bugün kart görmeleri durumunda, ligin 32. haftasındaki Teleset Mobilya Akhisarspor maçında görev alamayacak.

Evinde bileği bükülmüyor

Galatasaray, Süper Lig'de sahasında uzun süredir maç kaybetmiyor. Sarı Kırmızılı ekip, Türk Telekom Stadı'nda yaptığı son 17 lig maçında yenilmedi. Süper Lig'de evindeki son yenilgisini geçen sezonun 30. haftasında Kasımpaşa karşısında yaşayan Galatasaray, daha sonra çıktığı 17 müsabakadan 16 galibiyet ve 1 beraberlikle ayrıldı. 

Beşiktaş, 4 maçtır kazanıyor

Beşiktaş, formda bir grafikle Galatasaray'ın karşısına çıkacak. Ligin 26. haftasında Medipol Başakşehir'e mağlup olan siyah-beyazlı ekip, sonraki 4 haftada Aytemiz Alanyaspor, Göztepe, Teleset Mobilya Akhisarspor ve  Evkur Yeni Malatyaspor'u yendi. Siyah Beyazlılar bu sezon ilk kez Süper Lig'de 4 maç üst üste kazandı.

Üç oyuncu sarı kart sınırında

Beşiktaş'ta derbi öncesi 3 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Ricardo Quaresma, Alvaro Negredo ve Dusko Tosic, bu akşamki karşılaşmada kart görürlerse gelecek haftaki Kayserispor karşılaşmasında cezalı duruma düşecek. Beşiktaş'ta geçen haftaki Evkur Yeni Malatyaspor maçında sakatlanarak sezonu kapatan Caner Erkin dışında eksik bulunmuyor.

GALATASARAY - BEŞİKTAŞ

STAT: Türk Telekom
HAKEM: Fırat Aydınus

SAAT: 19.00
YAYIN: beIN SPORTS 1

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Maicon, Denayer, Nagatomo, Donk, Fernando, Feghouli, Belhanda, Rodrigues, Gomis. 
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan, Pepe, Tosic, Adriano, Atiba, Medel, Quaresma, Talisca, Babel, Negredo.
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş