İşte Melo’nun Vukuatları

İşte Melo’nun Vukuatları

Galatasaray’ın Brezilyalı futbolcusu Felipe Melo, sosyal medya üzerinden bir taraftarın Aziz Yıldırım’a hakaret içeren mesajını takipçileri ile paylaştığı için Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi.
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a hakaret içeren bir mesajı sosyal medyada paylaşan sarı-kırmızılı futbolcu Melo, PFDK’ya sevk edildi. Galatasaray’ın Brezilyalı futbolcusu, Türkiye’ye geldiği günden beri gündemden düşmedi.
Gerek saha içindeki agresif tavırları ile tanınan Melo’nun şimdiye kadarki vukuatları şöyle:
- Galatasaray forması ile ilk maçına çıkan Melo, İstanbul Büyükşehir Belediyespor futbolcusu Mahmut Tekdemir’e bir pozisyon sonrasında kafa atmıştı.
- Sarı-kırmızılı forma ile ilk derbisine İnönü Stadı’nda çıkan Brezilyalı futbolcu, maç sonrasında tribünlere yaptığı hareket ile taraftarların tepkisini almıştı. Bu karşılaşmanın ardından PFDK’ya sevk edilen futbolcu 1 resmi müsabakadan men cezası aldı.
- Antrenman sırasında takım arkadaşı Riera ile tartışan Melo, teknik direktör Fatih Terim tarafından antrenmandan kovulmuştu. Melo kovulmasının ardından takım arkadaşı Riera’yı soyunma odasına kitleyerek dövmüştü.
- Melo, yine Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan olaylı derbinin sorumlularından biri olmayı başardı. Maçın 90. dakikasında kırmızı kart görmesine rağmen tribünlere doğru formasını gösterince olayların çıkmasına sebep olmuştu. Bu hareketin ardından sinirlenen bazı taraftarlar sahaya inerken, çıkan olayların ardından karşılaşma tatil edildi.
- Oğuzhan Özyakup’a tüküren Melo, hakem tarafından kırmızı kartla oyundan atıldı. Derbinin ardından kendisine Disiplin Kurulu tarafından 4 maç ceza verildi.
- Emre Belözoğlu, Melo’ya yaptığı faulün ardından ikinci sarı karttan kırmızı kart ile oyundan atıldı. Melo, Emre’nin atılmasının ardından ilk önce dilini çıkardı ardından ’dışarı’ şeklinde bir işaret yaptı.
- Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in geçtiğimiz sezon kendisi hakkında söylediği sözler sebebiyle elini sıkmayan Melo, Süper Kupa finalinde aynısını yaparak elini sıkmadı.
- Felipe Melo sadece Türkiye’de değil, İtalya’da da vukuatlarıyla gündemde olmuştu. Juventus forması giydiği dönemde de pek çok olaya müdahil olan Melo; Gattuso, Balotelli, Giovinco ve Robben gibi isimlerle de polemiğe girmişti.