İşte PKK'lıların taktiği

İşte PKK'lıların taktiği

Terör örgütü üyeleri evlerin dış cephelerine açtıkları küçük deliklerden güvenlik güçlerine ateş ediyor... Teröristlerin ateş sırasında namlu ağzı 

TSK ve emniyet unsurlarının Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik düzenledikleri ortak operasyon sürüyor. Operasyon zor hava şartlarında devam ediyor.

Yollara el yapımı patlayıcılar döşeyen teröristler evleri ise mevzi olarak kullanıyor. Evlerin arasındaki duvarları kırarak mevziler arası geçişi sağlayan PKK'lılar, insansız hava araçlarının görüntü almasını engellemek için evlerin arasına, sokaklara perde, branda çekiyor.

Teröristler evlerin dış cephelerinde açtıkları deliklerden güvenlik güçlerine ateş açıyor. Operasyonların sürdüğü mahallelerdeki birçok evde bu küçük delikler dikkat çekiyor. Deliklerin çapını küçük tutan teröristler böylece merminin namludan çıktığı anda ortaya çıkan "namlu ağzı alevi"nin görülmesini engellemeyi amaçlıyor. Bu sayede yerlerinin güvenlik güçlerince tespit edilmesinin önlemeye çalışıyorlar. Bu taktiğin daha önce Kobani'de kullanıldığı belirtiliyor.