İşte son seçim anketi! Seçimlere 2 ay kala...

İşte son seçim anketi! Seçimlere 2 ay kala...

GENAR Araştırma Şirketi Başkanı İhsan Aktaş son zamanlarda yaşanan saldırıları yorumladı. "DHKP-C, Almanya, Paralel örgüt ve medyanın içinde bulunduğu bir ittifak ülkeyi yönetilemez hale getirmeye çalışıyor.'' diyen Aktaş, seçmenin ise istikrar istediğini belirterek kaos senaryolarının AK Parti'yi güçlendireceğini söyledi. Aktaş, son yaptıkları anketin sonuçlarını da paylaştı.

İşte Aktaş'ın Sabah'tan İsa Tatlıcan'ın kendisine yönelttiği bazı sorulara verdiği cevaplar;

-Anladığım kadarıyla tehlike DHKP-C'den ibaret değil. Büyük bir ittifak ile karşı karşıyayız.
Evet Dünya sistemi başta hükümet olmak üzere yerli olan herşeye savaş açmıştır. Müstemleke zihniyetine sahip olan ve farklı farklı şekillerle uluslararası güçlerle ilişkileri olan gruplar Türkiye Cumhuriyeti'ni yıpratmak için ittifak halindedir. Bunu Cumhuriyet gazetesi ve Cemaat açık olarak yaparken Doğan medyası örtülü olarak yapıyor.

-Bu ittifakın kaos senaryoları siyasetin geleceğini nasıl etkiler?

Vatandaş ortalaması huzur ve güvenlikten yanadır. Bu tür kaos ortamlarında insanlar istikrara ve devlete yakın durmayı tercih ederler. Bundan önceki bütün seçimler, kaos planlayanların aleyhine gelişti. Birileri kaosu tırmandırdıkça millet de iktidardan ve güvenden yana tercihini kullanacak. Seçmen devletine ve istikrarın korunmasına daha çok yaklaşacaktır.

-Şiddet olayları artarsa halkın siyasi tercihleri nasıl değişir?

HDP'nin Anadolu'dan ve büyükşehirlerden oy beklentisi var. Terör korkusu bu beklentiyi boşa çıkarır. Cinayet işleyenlere yönelik sempatik yaklaşım sürdürülürse CHP de bu süreçten zararlı çıkar. Terör karşısında istikrarı temsil eden AK Parti ise her zaman ortalama tercih edeceği birinci parti olacaktır.

-Siz aynı zamanda Türkiye'nin en önemli araştırma şirketlerinden birinin başkanısınız. Seçimlere 2 ay kala anketlerde son durum nedir?

Yaptığımız son araştırmalara göre AK Parti'nin oy oranı %47'nin biraz üzerinde görünüyor. CHP %23-24 ve MHP ise %14-15 bandında gidip geliyor. HDP'nin ise hala durumu kritik. %8,5-9 bandında olduğunu söyleyebilirim.