İşte TOFAŞ'ın yeni CEO'su

İşte TOFAŞ'ın yeni CEO'su
Tofaş TOASO üst yönetiminde değişiklik yaşandı. Tofaş CEO'su Kamil Başaran görevinden ayrıldı, yerine Cengiz Eroldu atandı. Şirketten KAP'a yapılan açıklama şöyle:

"Şirketimizde 20.01.2012 tarihinden bu yana CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak bulunan Sayın Kamil Başaran, 13.01.2015 tarihi itibarıyla bu görevlerinden ayrılmış bulunmaktadır. Yönetim Kurulunun 13.01.2015 günü yapılan toplantısında Sayın Kamil Başaran yerine, 14.01.2015 tarihinden itibaren Sayın Cengiz Eroldu'nun Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO olarak atanmasına karar verilmiştir."

MUSTAFA KOÇ'TAN BAŞARAN'A TEŞEKKÜR

Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, görev değişimine ilişkin yaptığı açıklamada uzun yıllardır TOFAŞ’a sağladığı önemli katkılar ve başarılı liderliği için Kamil Başaran’a teşekkür ettiğini belirterek, “TOFAŞ’ın Türk otomotiv sanayisine sağladığı katkıların artarak devam etmesi yolunda Kamil Başaran çok önemli görevler üstlendi. Gerek Doblo’nun yenilenmesi, biri Yeni Sedan, diğerleri Station Wagon ve Hatchback olmak üzere 3 yeni binek araç projesinin başlatılması, gerekse de Doblo’nun ABD’ye ihracatı gibi büyük yatırım kararlarının hayata geçirilmesinde rol oynayan Kamil Başaran, TOFAŞ’ın global bir şirket olması yolunda önemli katkılar sağladı. Şirketimize 25 yıldan fazla hizmet eden Kamil Başaran’a teşekkür ediyorum. Kamil Başaran’ın görev süresinin tamamlanmasıyla CEO’luk görevine atanan Tofaş CFO’su Cengiz Eroldu da TOFAŞ’ı en iyi tanıyan ve şirketin değişim sürecinde önemli rol alan yöneticilerimiz arasında yer alıyor. Cengiz Eroldu’nun, TOFAŞ’ın yatırım yolculuğuna en iyi şekilde liderlik edeceğine yürekten inanıyorum. TOFAŞ’ın, bugüne kadar elde ettiği başarılar, toplumsal hayata sağladığı faydalar ve benimsediği sürdürülebilir yönetim anlayışıyla, ülke ekonomisine ve sektöre yarattığı katma değer Cengiz Eroldu’nun yönetiminde artarak devam edecek” dedi.

CENGİZ EROLDU KİMDİR?

1995 yılından itibaren Tofaş’ta çalışmakta olan Cengiz Eroldu, kariyerine 1989 yılında Koç Holding’de başlamıştır. Tofaş’ta 1995-2007 yıllarında Mali/Finansman alanlarında farklı sorumluluklar üstlenmiştir. 2008’den bu yana CFO olarak görev yapmaktadır. Cengiz Eroldu, şirketin finansal yönetiminde fark yaratan başarılı bir yönetim sergilemiş ve stratejik kararlarda her daim etkin rol almıştır.

Lise öğrenimini İtalyan Lisesi’nde tamamlayan Eroldu, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunudur. 1995 yılında İtalya/Roma LUISS Üniversitesinde MBA derecesini almıştır. İleri seviyede İngilizce ve İtalyanca bilen Cengiz Eroldu, evli ve iki çocuk babasıdır.