İşte ünlülerin dudak uçuklatan serveti

İşte ünlülerin dudak uçuklatan serveti

Ekranların popüler isimlerinden Tuba Büyüküstün, oyunculuktaki başarısını ticarete taşıdı. Dizi ve sinema filmlerinden kazandığı tüm gelirini 'Baykon Endüstriyel Tartım Sistemleri' ve 'İstron Elektronik Teknolojileri' adlı iki firmaya yatıran başarılı oyuncu, annesi ve babasıyla kurduğu şirketin yurt dışına açılmasını sağladı. Kazakistan, Azerbaycan ve Kırgızistan'da şubeler açan Büyüküstün, gözlerini Ortadoğu'ya çevirdi. Arap ülkelerinde gördüğü ilgi sayesinde şirketinin başarılı olacağına inanan oyuncu, Dubai ve Suriye gibi yerlerde şirketinin faaliyet göstermesi için de düğmeye bastı.

NECATİ ŞAŞMAZ:yatırımlarını sürekli olarak Gerede'ye yapıyor. Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın konuyla ilgili olarak, "Şaşmaz ailesi daha önce ilçemize büyük bir ahşap fabrikası kurdu. Gerek Raci Şaşmaz, gerekse Necati Şaşmaz ilçemizi sık sık ziyaret ediyor. En son büyükbaş hayvancılık yapmak istediklerini bizlere ilettiler. Bizler bu girişimden son derece mutlu olduk. Gerede'ye yatırım yapmak isteyen herkese kapımız açık ve sonuna kadar kendilerine destek vereceğiz" dedi.

ÇAĞLA ŞİKEL: Ulus`ta bir ev, Range Rover marka cip, bankada hatırı sayılır nakit.

KENAN DOĞULU: Yaptığı albümler, verdiği konserlerle Türkiye'nin en büyük pop yıldızlarından biri olan Kenan Doğulu'nun eğitim için erken yaşta gittiği ABD'de çeşitli yatırımları bulunuyor. Doğulu'nun, yılın yarısını geçirdiği Los Angeles'ta Ken Love Yourself adlı bir giyim mağazası bulunuyor. Sadece patronluk değil aynı zamanda tasarımcılığa da el atan şarkıcı, aynı zamanda bir yapım şirketi sahibi.

TARKAN: Beykoz Öğümce Köyü`nde çiftlik, Tarabya Sümer Korusu`nda 2.1 milyon TL değerinde villa, Arnavutköy`de tarihi köşk, Newyork`ta daire (Manhattan`da 1999 yılında `mortgage` sistemiyle 450 bin dolara aldığı dairenin değeri 4 milyon dolara ulaştı. Sanatçı yüzde 5 gibi düşük bir faiz oranıyla satın aldığı dairenin borcunu toplam 24 yılda ödeyecek), Los Angeles`ta studio daire, iki cip, bir otomobil. 

GÜLBEN ERGEN 50 tane ticari taksi, Feneryolu`nda daire, Antalya`da iki daire, Zekeriyaköy`de villa.

SİBEL CAN: İstanbul`da 50 daire, Nakkaştepe`de, Levent`te villa, Bodrum`da 2 villa, Miami`de villa, yarış atı, 1 cip, otomobil, bankada hatırı sayılır nakit.

KENAN İMİRZALİOĞLU: İstanbul Tarlabaşı, Gümüşsuyu, Cihangir ve Galata'da birçok apartmanı olan ve son olarak Cihangir'de butik otel açmak için yeni bir bina alan İmirzalıoğlu'nun gayrimenkullerinin toplam değerinin 30 milyon lirayı bulduğu söyleniyor.

CEM YILMAZ: Levent`te bir villa 1 milyon dolar değerinde bir tekne (Bu sene aldı), Çeşme`de villa, bir benzin istasyonu, Bentley otomobil, 2005 model ve 300 bin euro değerinde, 3 Maxi Scooter motosiklet, 1 Mini Cooper, 1 antika Anadol, 1 cip, 3 Porsche (Toplam değeri 1 milyon YTL), Mini Cooper`ın son modeli Sidewalk (652 bin dolarlık fiyatıyla 2004 yılının en pahalı otomobili olarak lanse edilen Ferrari Enzo sipariş eden Yılmaz, bu girişimi basına yansıyınca aracı almaktan vazgeçmişti).

OKTAY KAYNARCA: Usta oyuncu Oktay Kaynarca da oyunculuğun yanı sıra ticaretle ilgilenen ünlülerden. Kaynarca, Adanalı'da oynadığı dönemden etkilenmiş olacak ki Pendik'te, Türkiye'nin en büyük outlet alışveriş merkezi olan Via/Port'ta bir oto yıkamacı açmış.

SEZEN AKSU: Sarıyer`de villa, Kanlıca`da villa, Bodrum`da villa, Ankara`da daire, İzmir`de iki daire, iki at, bir cip, İki otomobil, bankada nakit para.

KAYAHAN: Acar sitesinde villa, Gömeç`te villa, Etiler`de daire, bir cip, bir otomobil, bankada hatırı sayılır nakit.

NEFİSE KARATAY: Gökçeada`da ev, Erenköy`de daire, Range Rover cip.

ERKAN PETEKKAYA: 1993'ten beri kadrolu devlet tiyatrocusu olan Erkan Petekkaya, Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisinde canlandırdığı Ali Kaptan rolüyle 7'den 70'e tanınır hale geldi. Ünlü oyuncu, uzun yıllardan beri hayalini kurduğu kasap dükkanını geçtiğimiz yıl Beykoz'da açtı. Mest Et kasap dükkanı ile Petekkaya'da ticarete atılan ünlüler kervanına katıldı.

OZAN GÜVEN: Oynadığı dizilerle milyonların sevgilisi haline gelen Ozan Güven, konservatuar yıllarında açtığı ayakkabı dükkanıyla erken yaşta ticarete atılan ünlüler arasında. Başarılı oyuncu ayakkabı satmanın kendisini özgür kıldığını belirtirken "Hiçbir şey yapmazsam, ayakkabı satarım" diyor.

2002 model spor Mercedes otomobil, Marmaris`te bir koy, Marmaris`te bir daire, Marmaris`te bir benzin istasyonu, 5 adet inşaat iş makinesi, Bodrum`da bir villa, Antalya`da bir daire, İstanbul`da bir daire, Fenerbahçe`de bir sauna, 700 bin YTL değerinde mücevher, Vizon kürk, Çinçila kürk. 

EMRAH: Bir dönem spor kompleksi satın alan ardından burayı elden çıkaran Emrah'ın 100'e yakın gayrimenkulü olduğu tahmin ediliyor.

İBRAHİM TATLISES: Seyrantepe`de iş hanı, Seyrantepe`de market, Seyrantepe`de mağaza, Seyrantepe`de kebapçı, Seyrantepe`de 120 kişinin çalıştığı konfeksiyon fabrikası, Cevahir Alışveriş Merkezi`nde bir mağaza, Cevahir Alışveriş Merkezi`nde solaryum salonu, Bodrum`da otel, Kuşadası`nda otel, Bodrum`da gece kulübü, uçak taksi şirketi, Bodrum`da lüks yazlık site, Zekeriyaköy`de villa, Levent`te villa, Tatlıses TV, Adana`da yerel TV kanalı, 1 yarış atı, Almanya Hamburg`ta yoğurt, ayran ve peynir fabrikası, bir cip, iki Mercedes otomobil, bankada nakit para.