İşte Van’da En Çok Kullanılan İsimler

İşte Van’da En Çok Kullanılan İsimler

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Van Bölge Müdürü Özer Coşğun, Van’da en çok kullanılan erkek isminin Yusuf, kadın isminin ise Fatma olduğunu söyledi.
İHA muhabirine açıklamalarda bulunan TUİK Van Bölge Müdürü Özer Coşğun, nüfus sayımından yola çıkarak yapılan araştırmaya göre Van’da en çok kullanılan erkek isminin Yusuf, kadın isminin ise Fatma olduğunu belirtti. Coşğun, “Malumunuz 2007 yılından bu yana Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) geçildi. Her yıl ocak ayının sonunda bir önceki yılın nüfusunu bu ADNKS ile açıklıyoruz. Bu ADNKS’den aldığımız nüfus bilgilerini isim ve soy isim de alındığından en çok kullanılan isim belli olmuş oluyor. Buna göre şu anda Van’da en çok kullanılan erkek ismi Yusuf, kadın ismi ise Fatma olduğu tespit edilmiştir” dedi.
ADNKS ile belirlenen isimlere göre Van’da en çok kullanılan ilk on erkek ismi Yusuf, Mehmet, Ömer, Ahmet, Muhammed, Murat, Mustafa, İbrahim, Abdullah ve Yunus, kadın isimleri ise Fatma, Zeynep, Ayşe, Elif, Hatice, Emine, Leyla, Rabia, Esra ve Songül olarak tespit edildiği açıklandı.