İşte yeni Opel Corsa

İşte yeni Opel Corsa

Opel’in en çok satan ve ilgi gören modellerinden olan Corsa’nın ilk görüntüleri otomobil severlerin beğenisine sunuldu. Satışa çıktığı 1982 yılından bu yana Avrupa genelinde yaklaşık 12 milyon Corsa satıldı. Yıllık ortalama üretim kapasitesi 370 bin olan Opel Corsa, 8 yıllık kariyerini tamamlayarak beşinci nesle adım attı.

Yeni Corsa ile ilk defa sunulacak olan 1-litrelik direkt benzin püskürtmeli, tamamı alüminyum Ecotec motor, 115 bg güç ve 170 Nm tork üretirken altı ileri manuel şanzıman seçeneği ile birlikte sunuluyor. Opel yeni ünitesinin üç silindirli motorlar arasında “en sarsıntısız ve en sessiz” olduğunu iddia ediyor. Opel bu yeni motorun yanı sıra beşinci nesil Corsa ile birlikte 1.4-litre turbo benzinli, 1.2- ve 1.4-litre atmosferik benzinli ve geliştirilmiş 1.3-litre CDTi dizel motorları sunmaya devam edecek.

GENİŞ BİR ALAN VAAT EDİYOR

Yeni otomobil 4 metrelik kompakt uzunluğun içerisinde beş yolcu kapasitesi ile geniş bir alan vaat ediyor. Opel tasarımcıları dış tasarımda LED far teknolojisine yer verirken, daha keskin hatlar ve geniş ön ızgara tasarımı modele daha iddialı bir hava kazandırıyor. Otomobilin Arka kısmında ise yatay çizgiler görsel olarak otomobili geniş tutuyor ve sportif detaylarla eskiye göre daha hareketli bir tasarım tercihi ile dikkat çekiyor.

Yeni Corsa’nın kabini, gösterge paneli yatay çizgiler boyunca tasarlanmış sürücü kontrol merkezinin etrafında düzenlenmiş. 7 inç renkli dokunmatik ekrana sahip olan IntelliLink bilgi-eğlence sistemi Apple ve Android cihazlarla uyumlu olup sesli komut sistemi ile kullanılabiliyor. Bu sistem üzerinden ayrıca Bluetooth, Siri Eyes Free, Navigasyon için BringGo, internet radyosu ve podcast’ler için Stitcher ve TuneIn gibi pek çok uygulama kullanılabiliyor. Yeni otomobil ile birlikte ilk defa sunulan çift-xenon farların yanında, Yan Kör Nokta Uyarı sistemi, Opel Eye Ön Kamera, Şeritten Ayrılma Uyarısı, Uzun Far Asistanı, Takip Mesafesi Göstergesi ve Ön Çarpışma Uyarısı gibi yeni sistemler güvenlik konusunda sunulan yeni teknolojiler olarak dikkat çekiyor.