İstiklal Caddesi'nde polis müdahalesi başladı

İstiklal Caddesi'nde polis müdahalesi başladı
Gezi olaylarının yıldönümü nedeniyle İstiklal Caddesi’nde toplanan bir grup ile polis arasında gerginlik yaşandı. 

TARLABAŞI'NDAN TAKSİM'E YÜRÜYENLERE GÖZALTI
Sloganlar eşliğinde Tarlabaşı'ndan Taksim Meydanı'na çıkmaya çalışan bir grup, polis ekipleri tarafından uyarıldı. Uyarıları dikkate almayan gruptan 16 kişi gözaltına alındı. 


TAKSİM DAYANIŞMASI YÜRÜMEYE BAŞLADI
Taksim dayanışması İstiklal Caddesi'nde Taksim'e çıkıp saat 19:00'da açıklama yapmayı planlıyor. Polisin bölgedeki sıkı güvenlik önlemleri devam ediyor.

TOMA VE AKREPLER İSTİKLAL'E GİRDİ
İstiklal Caddesi'nde kalabalığın giderek artması üzerine çok sayıda polis buraya kaydırıldı. TOMA ve Akreplerle caddeye giren polis, kalabalığın toplanarak daha da artmasına izin vermedi.  Bu sırada fotoğraf çeken bir kişi, basın kartı olmadığı için gözaltına alındı.

TAKSİM'DE PANKART GÖZALTISI
Taksim Meydanı'na bakan bir binanın 5. katından "Korkmayın" yazıyı pankart sarkıtan 2 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 2 kişi, polis merkezine götürülürken asılan pankart da indirildi.


GEZİ'NİN YIL DÖNÜMÜNDE NELER YAŞANDI
Gezi parkı olaylarının birinci yıldönümünde polis, Taksim'de toplanmaya başladı. Saat 09.30'dan itibaren polis ekipleri Taksim'e otobüslerle geliyor. Meydan da itfaiye ve belediye araçları da hazır bekletiliyor.

GEZİ PARKI KAPATILDI
Polis, Gezi Parkı'nı saat 10.50 sıralarında vatandaşlara kapattı.  Polis, Taksim, Okmeydanı, Mecidiyeköy ve Beşiktaş’ta geniş güvenlik önlemleri aldı.

SİVİL POLİSLER İŞ BAŞINDA
Taksim'de çok sayıda sivil polis de görev yapıyor. Polislerin siyah sırt çantaları ve copları dikkat çekti. Polislerin sırt çantalarında gaz maskesi ve gaz tüfeği olduğu öğrenildi.

İSTANBUL'A POLİS TAKVİYESİ
Gezi Parkı eyleminin birinci yıldönümü nedeniyle İstanbul'a bir çok ilden uçakla polis getirildi. Türk Hava Yolları'ndan kiralanan uçaklarla Sinop, Ordu, Samsun, Giresun, Çorum, Kırşehir, Nevşehir, Kastamonu, Elazığ, Bingöl, Mardin'den İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen polisler, buradan otobüslerle görevlendirildikleri yerlere hareket etti..

Bu arada Atatürk Havalimanı'nda görevli 200 polisin de Gezi Parkı çevresinde görev yapacağı öğrenildi.

TAKSİM ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILDI
Gezi Parkı Olaylarının yıl dönümü nedeniyle polis Taksim ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Önlemler çerçevesinde Taksim'e çıkan yollar, polis çekicileriyle kapatıldı. Otomobilleri ile Taksim istikametine gitmek isteyen vatandaşlar alternatif güzergahlara yönlendirildi. Bazı vatandaşların da duruma tepki gösterdiği görüldü.

ALTERNATİF GÜZERGAHLAR
Güvenlik önlemleri çerçevesinde metro seferlerinde de düzenlemeye gidildi. Polis metro istasyonu girişini de kapatırken, Hacıosman-Taksim metro seferleri Osmanbey'e kadar yapılabiliyor.

Taksim'de trafiğin kapatılmasına tepki gösteren bir kişi ise polisle tartıştı. Yaşlı kadın görevini yaptığını söyleyen polise, "Evladım koyun olmayın" diyerek tepki gösterdi.

VAPUR SEFERLERİ DE İPTAL
Şehir Hatları'nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada "İstanbul Valiliği İl Emniyet Müdürlüğünün aldığı kararlar uyarınca saat 15: 00'ten itibaren ikinci bir duyuruya kadar Anadolu'dan Avrupa'ya tüm seferlerimiz iptal edilmiştir" denildi.

FÜNİKÜLER DE KAPALI
Yasaklar çerçevesinde Kabataş Füniküler ve Maçka-Taşkışla Teleferik hatlarımızda seferler, Valilik kararı gereği yapılamıyor.

MEYDANA GİRİŞLER KAPATILDI
Gezi Parkı olaylarının yıldönümü nedeniyle Taksim'de polis önlemleri artırıldı. Polis, meydandaki vatandaşları uzaklaştırdı. Çevik kuvvet tarafından meydana girişler kapatıldı.


BAŞBAKAN ERDOĞAN'A ÖZEL ÖNLEM

İstanbul'da bulunan Başbakan Erdoğan bugün Sultangazi Belediyesi'nin yeni hizmet binasının açılışına katılacak. Başbakan Erdoğan, Üsküdar Kısıklı'daki evinin çevresinde alınan rutin güvenlik önlemlerinin yanında Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Büro Amirliği Bahçesinde yer alan TOMA dikkat çekti. Büro Amirliği, Başbakan Erdoğan'ın evine 100 metre mesafede bulunuyor.

ÇİÇEK BIRAKMAK İSTEYEN VATANDAŞA İZİN YOK

Taksim Gezi Parkı'na çiçek bırakmak istediğini belirten bir vatandaşa polis izin vermedi. Mehmet Rıza Camcı, polislerden izin isteyerek parka çiçek bırakmak istedi. Saat 10.50'de kapatılan Gezi Parkı'nda nöbet tutan polisler, Camcı'ya izin vermedi. Esnaf olduğunu belirten ve kendi yetiştirdiği çiçeklerle parka geldiğini söyleyen Mehmet Rıza Camcı, 'Burada kaldım geçen sene. 19 gün burada yattım ve burada vuruldum, gaz bombasıyla vuruldum. Onun için, hüzünlendim geldim, çiçeklerle geldim. Zaten buraya gelenler çiçeklerle geliyor" şeklinde konuştu.

KİTAP OKUMA GERGİNLİĞİ
Gezi Parkı’na gelen bir grup, parkın merdivenlerinde kitap okumak istedi. Polisin izin vermemesi üzerine eylemciler, yola oturarak kitap okumaya başladı. Bunun üzerine polis, kitaplı eylemcileri yoldan kaldırmaya çalıştı. Bu sırada eylemcilerle polis arasında gerginlik yaşandı.

GEZİ PARKI'NIN KARŞINA GEÇTİLER
Polisin uyarısı üzerine grup üyeleri kalkarak yolun karşısına geçti. Ellerinde kitap bulunan grubun bekleyişi sürüyor.

CNN MUHABİRİ GÖZALTINA ALINDI
Taksim Meydanı’nda Gezi Parkı’nın birinci yıldönümü için eylemler başlarken, CNN’in muhabiri Ivawn Watson canlı yayında gözaltına alındı. Watson, Twitter hesabından, “Türkiye polisi beni ve ekibi Taksim Meydanı’nda canlı yayın sırasında gözaltına aldıç Bir polis beni k.ç.mdan tekmeledi” mesajı yazdı. Canlı yayında gözaltına alınan CNN International muhabiri Ivan Watson serbest bırakıldı.


EMNİYET CNN MUHABİRİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Emniyet, İvan Watson için şu açıklamayı yaptı: “Bazı basın ve yayın kuruluşlarında yer alan ‘Polis CNN International muhabiri Ivan Watson’u gözaltına aldı.’ haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. İlgili şahıs yapılan denetimlerde pasaportunu ibraz edememiş, bilahare pasaportunu getirmesi üzerine hakkında başkaca bir işlem yapılmamıştır.”


SIRRI SÜREYYA ÖNDER

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Gezi olaylarında yaşamını yitirenlerin anısına, Gezi Parkı'na çiçek bıraktı. Önder, elinde bir buket papatya ile polis çemberinin arasından geçerek, merdivenleri çıktı. Kendisini takip eden gazeteciler ile birlikte Gezi Parkı'na giren Sırrı Süreyya Önder, bir buket çiçeği park içindeki bir kayanın üzerine bıraktı. Önder, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Çiçekleri yitirdiklerimizin anısına bıraktım" dedi ve Gezi Parkı'ndan ayrıldı.