İsu, Sanayi Kuruluşlarına İndirimli Su Satışını Kaldırıyor

İsu, Sanayi Kuruluşlarına İndirimli Su Satışını Kaldırıyor

Kocaeli’nde abonelerine sağlıklı ve dünya kalitesinde içmesuyu sağlayan İSU Genel Müdürlüğü, sanayi kuruluşlarına uyguladığı indirimli su satışı uygulamasını 2015 yılı başından itibaren kaldırıyor.
İSU, son iki senedir bölgede yaşanan kuraklık nedeniyle Sapanca gölü, Kandıra Namazgah Barajı, yeni kaynaklar, derin su kuyuları ile atıksu arıtma tesislerinden elde edilen geri kazanım suyunu devreye alarak abonelerine su sıkıntısı yaşatmadı. Bütün bu kaynaklar için yaklaşık yüz milyon TL yatırım yapan kurum, sanayinin kullanma suyu ihtiyacını karşılamak için de Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Gebze, Kandıra, Cebeci, Kullar, Plajyolu ve Körfez Atıksu Arıtma Tesisleri’nde inşa edilen geri kazanım suyu sistemi ile ileri arıtma teknolojilerinden geçirilerek kullanılabilecek hale getirildi.
Gebze, Kandıra, Cebeci İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri’nden elde edilen geri kazanım suyu bu tesislerin yeşil alan sulamasında kullanıldı. Geçtiğimiz haftalarda Kullar Arıtma Tesisi’nden elde edilen geri kazanım suyu Köseköy bölgesindeki sanayi kuruluşlarına verilmeye başlandı. Plajyolu ve Körfez Atıksu Arıtma Tesisleri’nden de bölgedeki sanayi kuruluşlarına yakında geri kazanım suyu verilecek.
Yıllık su tüketimi 120 bin metreküpün üzerinde olan sanayi kuruluşlarına sanayi suyu tarifesinden yüzde 25 indirim yapan İSU Genel Müdürlüğü, uyguladığı bu indirimli su satışı uygulamasını yeni yılın başından itibaren kaldıracak. Bu tarihten itibaren indirimli su kullanan sanayi kuruluşlarına yeni fiyat tarifesi uygulanacak.