İsveç Müzik Festivali'nde taciz skandalı

İsveç Müzik Festivali'nde taciz skandalı

İsveç'in Karlstad kentinde, geçen Cuma ve Cumartesi günü gerçekleşen İsveç Müzik Festivali'nde 35 kız bir grup genç erkek tarafından cinsel tacize uğradı.

'BÜYÜK BİR ERKEK GRUBU ETRAFIMIZI SARDI'


MailOnline gazetesine konuşan mağdurlardan Alexandra Larsson, aylardır dört gözle bu festivale katılacağı günü beklediğini ifade etti.

Larsson yaşadığı korku dolu anları, "Gecenin başında her şey çok normaldi. Geceyarısından sonra olaylar kontrolden çıkmaya başladı. Önce büyük bir kalabalık bizi sahneye doğru itti. Etrafımızı saran erkek grubu bize gerçekten çok kötü davranmaya başladı, bazı arkadaşlarım onları uyarmaya çalıştı fakat bir işe yaramadı. Bize sözlü tehditlerde bulunarak gözdağı vermeye çalıştılar. Bir süre sonra onlardan uzaklaştık ve konseri izlemeye devam ettik ama bizi yine buldular. Birinin kalçamı ve bacaklarımın arasını ellemeye çalıştığını fark ettim, çığlık attım" şeklinde anlattı.

Yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı ücretsiz müzik festivaline katılanların çoğu 12-17 yaş aralığındaydı. Polisin ifadesine göre cinsel taciz teşebbüsünde bulunan erkekler yabancı uyruklu.