Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Yerel İstanbul

İtalya Başbakanı: “topbaş Benim Patronumdu”

İstanbul’da düzenlenen ‘Türkiye-İtalya İş Forumu’na katılan İtalya Başbakanı Matteo Renzi, “Sevgili dostum İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, benim patronum olmuştur. Kendisine kalpten teşekkür ediyorum” dedi.İstanbul’da...

Yayınlanma:
İtalya Başbakanı: “topbaş Benim Patronumdu”

İstanbul’da düzenlenen ‘Türkiye-İtalya İş Forumu’na katılan İtalya Başbakanı Matteo Renzi, “Sevgili dostum İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, benim patronum olmuştur. Kendisine kalpten teşekkür ediyorum” dedi.
İstanbul’da düzenlenen “Türkiye-İtalya İş Forumu”, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İtalya Başbakanı Matteo Renzi’nin katılımıyla yapıldı. Foruma ayrıca Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ile Türk ve İtalyan işadamları katıldı. Forumda konuşan Matteo Renzi, “Sevgili dostum İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, kendisi benim patronum olmuştur. Ben Floransa Belediye Başkanıyken kendisi dünyanın tüm belediyelerinin başkanı seçilmişti. Sonra tekrar seçildi. Kendisine kalpten teşekkür ediyorum” diye konuştu.
İstanbul’da yapımı devam eden üçüncü köprünün çok önemli ve yenilikçi bir proje olduğunu kaydeden Renzi, “Küreselleşme bizim için bir fırsat olmalı. İtalya’da yatırım yapmak için gelen Türk şirketlere şunu söylemek istiyorum; uluslararası işbirlikleri için İtalya’nın kapıları sonuna kadar açık. Geçmişimizden gurur duymalıyız, bu cesarete sahip olmalıyız ve ülkelerimizin geleceğini sevmeliyiz. Bu, değişme cesaretine sahip olmak anlamına geliyor. Ülkelerimizin geleceğini sevmek demek, yolunda gitmeyen şeylerin farkında olmak demektir. Halının altına tozu süpürmek değil, ‘nasıl olsa bir şeyler değişir, boş ver’ demek değildir. Bir şeyler değişir ama bunu yapacak kişiler biz olmalıyız. Biz siyasetçiler cesur davranarak ancak bir şeyler yapabiliriz” dedi.
İtalya ve Türkiye’nin birlikte birçok sorunu ve konuyu paylaştığını kaydeden Renzi, “Ekonomik ve siyasi konular var. İtalya’ya geldiğiniz zaman kapılarımızın açık olduğunu göreceksiniz. Her iki ülkenin de kapısı birbirine açık. Burada devam eden bir işbirliği ve dostluk da var. Uluslararası alanda önemli konuları iki ülke paylaşıyor. Libya gibi, Suriye ve Irak gibi. Bütün bunlar biz hükümete geldiğimizden beri öncelikli konularımız olmuştur ve bu alanlarda Türkiye ile işbirliğimiz ve eşgüdümümüz son derece stratejiktir. Bunun için bir şey gerekiyor; o da cesaret. Çünkü gelecek korkaklara ait değil, gelecek cesurlara, değişme isteğine sahip olanlara ait. Sizin desteğinizle İtalya ve Türkiye birlikte gelecekte hak ettikleri yeri alacaklar” şeklinde konuştu.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler