İtalya’da Ayrılıkçı Parti Lideri Yarı Çiplak Poz Verdi

İtalya’da Ayrılıkçı Parti Lideri Yarı Çiplak Poz Verdi

İtalya’nın ayrılıkçı partisi Kuzey Ligi (Lega Nord) Genel Başkanı Matteo Salvini Oggi dergisi ile yaptığı röportaj için yarı çıplak poz verdi.
Derginin kapağında yer alan fotoğrafta yatakta yarı çıplak vaziyette partisinin sembollerinden yeşil kravatla poz veren Salvini İtalya gündemine oturdu. "Salvini çıplak, İtalya bu adama güvenebilir mi" başlığıyla yayınlanan dergi kapağı tepki çekti.
İtalya’nın kuzeyinin ayrılmasını savunan ve göçmenlere karşı sert tavrının yanı sıra AB ve Euro karşıtlığı ile bilinen Kuzey Ligi Partisi’nin Genel Başkanı Salvini, röportajda kendisinin Başbakan Matteo Renzi’ye tek alternatif olarak belirtti. Anayasal Reformlar Bakanı Maria Eleni Boschi, fotoğraflar hakkında "utanç verici" yorumu yaparken Forza İtalia Partisi üyesi Senato Başkan Yardımcısı Maurizio Gasparri ise " Küpe takan birinin merkez sağın liderliğini yapabileceğini düşünmüyorum" ifadesini kullandı.
Salvini ise kendini "Spor salonuna gitmeye ihtiyacım var biliyorum, ama fiziğim için oy istemiyorum. Fikirlerimizi yaymak için neredeyse her şeyi yapmaya hazırım" diye esprili bir şekilde savunurken küpesi hakkındaki eleştiriye de "Küpe takmamın anlamı sadece görsel değil. Tabii ki küpemden vazgeçmeyeceğim, askerlik yaparken bile vazgeçmemiştim" şeklinde yanıt verdi.
41 yaşındaki politikacının partisi geçen ay Emilia Romagna bölgesinde yapılan yerel seçimlerde oylarını önemli ölçüde arttırmıştı.